volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 17.01.2024 21:56:38

Slovencem odlično kazalo, nato pa ... Življenjska predstava Palicke zaustavila razigrane Slovence!

Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je drugi del evropskega prvenstva v Nemčiji začela s porazom proti Švedom v skupini 2. V Hamburgu so varovanci selektorja Uroša Zormana proti aktualnim evropskim prvakom visoko izgubili z 22:28 (7:11) in si otežili morebitno napredovanje v izločilne boje.

Slovenija - Švedska 22:28 (7:11)
* Barclays Arena, gledalcev 9933, sodnika: Marin in Garcia (oba Španija).
* Slovenija: Ferlin 1, Lesjak, Blagotinšek 1, Marguč 1 (1), Dolenec 4, Cehte, Slatinek Jovičić 1, Kodrin 1, Zarabec 2, Horžen 1, Bombač 1, Mačkovšek 2, Novak, Vlah 7, Drobež, Suholežnik.
* Švedska: Palicka, Thulin, Carlsbogard 2, Darj 2, Pettersson, Karlsson 6 (1), Claar 1, Pellas 8 (1), Lagergren 3, Gottfridsson 1, Bergendahl 1, Sandell 1, Nilsson, Johansson 3, Wallinius.
* Sedemmetrovke: Slovenija 3 (1), Švedska 5 (2).
* Izključitve: Slovenija 4, Švedska 6 minut.
* Rdeči karton: /.

Slovenija je devetič izgubila proti Švedski in drugič zapovrstjo. V seštevku ima po 15 tekmah štiri zmage in dva remija.

Slovenci so ob prvem porazu na tem prvenstvu stare celine zabeležili tri zmage. Pred današnjim uspehom so namreč v prvem delu tekmovanja v Berlinu ugnali Ferske otoke (32:29), Poljsko (32:25) in Norveško (28:27).

Izbrana vrsta je tako v nadaljevanje tekmovanja odnesla dve točki in ostala pri tem izkupičku. Švedi in Danci, ki so na drugi tekmi z 39:27 zanesljivo ugnali Nizozemsko, so na vrhu s po štirimi, dve točki ima poleg Slovenije še Portugalska, ki je na prvi tekmi nekoliko presenetljivo ugnala Norveško s 37:32. Norvežani in Nizozemci so na dnu brez točk.


Naslednji tekmec Slovenije v Hamburgu bo Portugalska. Dvoboj bo na sporedu v petek ob 15.30. Nato za Zormanove varovance sledita še nedeljski obračun proti Nizozemski (15.30) in torkov spopad z Dansko (18.00).

Slovenska izbrana vrsta je dvoboj bolje odprla in po obrambah Klemna Ferlina in izjemnem zadetku Tilna Kodrina povedla s 3:1 po petih minutah. Klub temu je bil to polčas z malo zadetki, dobro obrambo in razpoloženima vratarjema.

Andreas Palicka v švedskih vratih je v obup spravljal slovenske zunanje igralce. Slovenci so imeli sicer dvakrat priložnost za +3, a so namesto tega Švedi v 18. minuti poravnali izid na 5:5 po prvi slovenski izključitvi. Dolgi slovenski napadi so bili vse manj učinkoviti, a je Ferlin z dvema ubranjenima sedemmetrovkama ohranjal svojo reprezentanco pri izenačenem izidu.

Za 6:5 je zadel današnji slavljenec Blaž Blagotinšek (30 let), ki se je z Mačkovškom ves čas razdajal v obrambi. V napadu pa je še naprej škripalo, golov ni bilo, tehničnih napak je bilo vse več. Obenem je odlično branil švedski vratar, kar je botrovalo vodstvu severnjakov z 10:6 po nekaj hitrih protinapadih, polčas pa se je končal z 11:7.

Jeziček na tehtnici je bil v prvem polčasu za Švede Palicka z devetimi obrambami (56 %), Ferlin jih je sicer zbral šest (35 %), a njegovi soigralci v napadu nikakor niso našli poti mimo razpoloženega švedskega vratarja. Od 14. minute, ko so povedli s 5:3 so do odmora dosegli le dva zadetka.

Švedi so v drugem polčasu hitro trikrat zadeli, medtem ko je Palicka ustavil 100-odstotno priložnost Deana Bombača, prestopil pa je prav tako s črte Kristan Horžen. Prednost Švedov je nato zrasla na osem, kar je Zormana prisililo v minuto odmora. Po zgrešeni sedemmetrovki za -5 Marguča, je bilo bolj kot ne jasno, da bodo Švedi ustavili slovensko serijo zmag.

Prvič na tekmi so nato tudi Slovenci trikrat zapovrstjo zadeli, a bi lahko še četrtič za -5, pa je Nejc Cehte s šestih metrov vrgel mimo vrat. Švedi so še naprej s pridom izkoriščali napake Slovencev in slabše zaključke ter vnovič povedli za osem (20:12) in mirno pripeljali dvoboj do konca.

Najboljši strelec dvoboja je bil Lucas Pellas z osmimi goli, pri Slovencih se je v drugem polčasu razigral Aleks Vlah in dvoboj končal s sedmimi goli.

Značke: slovenija, švedska

Članki iz rubrike