gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
5 17.01.2024 07:03:00

Senzacija! Noro, kaj je uspelo slovenski legendi na klopi Avstrije, rokometni svet ne more verjeti!

Profimedia
Avstrijska rokometna reprezentanca, ki jo vodi Celjan Aleš Pajovič, je poskrbela za presenečenje letošnjega evropskega prvenstva v rokometu. Avstrijci so v zadnjem krogu prvega dela prvenstva stare celine v Mannheimu remizirali s Španci (33:33). To pomeni, da so evropski podprvaki iz Španije že končali prvenstvo in ostali brez napredovanja.

Hrvaški rokometaši so premagali Romunijo z 31:25 in si zagotovili prvo mesto v skupini B pred Avstrijci, ki so evropske podprvake senzacionalno predčasno izločili s turnirja. Avstrijci so zbrali štiri točke, Španci tri.

Tako bosta Hrvaška in Avstrija pot v Kölnu začeli z eno točko, tam pa se jima bosta s po dvema točkama pridružili Francija kot zmagovalka skupine A in Madžarska, ki je v skupini C osvojila prvo mesto z maksimalnimi šestimi točkami.

Tekmovanje v drugem krogu bosta začeli brez točk gostiteljica Nemčija, ki jo je v torek premagala Francija s 33:30, in Islandija kot drugouvrščena reprezentanca skupine C.



Hrvaška bo prvo tekmo drugega kroga v veličastni Lanxess Areni, ki sprejme okoli 20.000 gledalcev, igrala v četrtek, 18. januarja, proti olimpijskim prvakom Francozom. Dva dni pozneje se bodo hrvaški rokometaši pomerili z Madžari. V ponedeljek, 22. januarja, bo njihov nasprotnik Islandija, v sredo, 24. januarja, pa bodo drugi krog sklenili s tekmo proti Nemčiji.

V polfinale se bosta uvrstili po dve najboljši ekipi iz obeh skupin drugega kroga.

V skupini 2 drugega kroga Danska, Švedska in Slovenija začenjajo z dvema točkama, Nizozemska, Norveška in Portugalska pa so brez točk.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike