volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
3 16.01.2024 06:27:53

Ni se zadržal! Selektor Zorman po tretji zmagi na EP udaril z vso silo: Vse je bilo ...

Profimedia
Kaj so po zmagi Slovenije nad Norveško povedali v slovenskem taboru?

Uroš Zorman, selektor slovenske reprezentance: "Sodniški kriterij nam ni šel na roko, vse je bilo dosojeno proti. A dejstvo je, da smo bili maksimalno osredotočeni. Na tem ves čas delamo. Fantom kapo dol, to je tisto, kar smo čakali, premagati enega velikega tekmeca. Zdaj prihajamo še v težjo skupino, a točki moramo unovčiti. Malo nas je, ampak tisti smo hrabri. Kar smo se dogovorili, so fantje oddelali in dodali še marsikaj svojega. Daleč od tega, da pa bi zdaj visoko leteli. Zavedamo se, da ena taka zmaga na koncu še nič ne pomeni. Z nogama ostajamo na realnih tleh in gremo tekmo po tekmo."

Jure Dolenec, kapetan slovenske reprezentance: "Prava zmaga. Danes se je pokazalo, kam zares spadamo. Vedel sem, da smo dobri, da igramo dober rokomet. Borimo se, na igrišču pustimo srce drug za drugega, za našo državo. Nisem pa bil prepričan, da bo to dovolj za zmago proti eni najboljših ekip na svetu. Tekma je bila težka, nervozna, kar se je videlo v drugem polčasu, ko je bilo precej manj zadetkov. Mislim, da ni bilo ravno tako, da je bila vsaka izključitev ali sedemmetrovka napačno dosojena. Mogoče smo dali kanček več energije in agresivnosti v tekmo, zato smo veliko več časa igrali z igralcem manj. A velikokrat ravno ta energija odloča, izključitve pa kažejo na borbenost ekipe."



Gašper Marguč, reprezentant Slovenije: "Nekaj odločitev je bilo res takšnih, ki bi lahko tekmo prelomile v njihovo korist. Borili smo se, ostali zbrani. V vratih smo imeli razpoloženega Lesjaka, ki je branil, ko smo malce padli. Tudi zadnji napad - odličen blok naših dveh najboljših obrambnih igralcev. Zelo velika zmaga, a tu se ne smemo ustaviti. Opravili smo veliko delo, še večje pa nas čaka v nadaljevanju prvenstva. Odločile so borba, srce, ampak tudi kakovost. Norvežani so odlična ekipa, težko jih je ustavljati ena na ena. Da premagaš te dobre ekipe, moraš imeti razpoložene prav vse igralce, tudi vratarja. Zelo smo veseli."

Urban Lesjak, reprezentant Slovenije: "Vesel sem za ekipo, ta zmaga nam ogromno pomeni. Dokazali smo sami sebi, da smo sposobni igrati z najboljšimi. Vsem dvomljivcem smo nekako povedali svoje z zmago, torej z najlepšim načinom. Ne želimo se ustaviti tu, pol ure bomo uživali v zmagi, potem pa že razmišljali o nadaljevanju tekmovanja."

Značke: zorman, slovenija

Članki iz rubrike