volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ru
ru
0 15.01.2024 13:48:36

To bo nora noč v Berlinu! Poglejte, kaj se obeta Slovencem na derbiju skupine z Norveško ...

Profimedia
Rokometaši s Ferskih otokov so najprijetnejše presenečenje letošnjega evropskega prvenstva.

Ferci so v prvem krogu namučili Slovence, v drugem pa odščipnili točko Norvežanom. Ob tem navdušujejo tudi njihovi navijači, saj je kar 10 odstotkov prebivalstva te otoške državice pripotovalo v Berlin.

Pred današnjim zadnjim krogom imajo Ferski otoki, ki prvič v zgodovini nastopajo na velikem tekmovanju, še vedno možnosti za napredovanje v drudi del. A niso odvisni le od sebe, za podvig potrebujejo tudi pomoč Slovencev. Ob 18. uri bodo morali s čim večjo razliko odpraviti že odpisane Poljake, potem pa bodo stiskali pesti za četo Uroša Zormana.

ferski otoki 2
p


"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo odigrali novo sijajno tekmo in premagali Poljsko. Če nam bo to uspelo, potem bo na večerni tekmi med Slovenijo in Norveško med 5000 in 6000 naših navijačev, ki bodo navijali za Slovence. To bo nora noč v dvorani," je dejal Peter Bredsdorff-Larsen, selektor Ferskih otokov.

Slovenci bodo predvsem igrali za sebe, saj želijo v drugi del odnesti poln izkupiček. Norvežani imajo v tem trenutku krepko pozitivno skupno gol razliko, ki odloča v primeru istega števila točk in istega izkupička na medsebojnih tekmah. Norveška je ob treh točkah pri +11, Ferski otoki ob točki pri minus tri. Če bi torej Ferci želeli na lestvici prehiteti Norvežane in jih izločiti, mora seštevek njihove zmage nad Poljaki in poraza Norveške s Slovenijo preseči 14. Če pa bo ta seštevek natančno 14, potem bo odločalo skupno število doseženih zadetkov na vseh tekmah (trenutno jih je Norveška dosegla 58, Ferski otoki pa tri manj).

Zanimivo: če bi bili reprezentanci izenačeni po vseh navedenih kriterijih, bi o drugem mestu in napredovanju odločal žreb. Slovenci teh težav nimajo, v večerno tekmo bodo (z močno navijaško podporo Fercev) vstopili povsem sproščeno in si skušali z novo zmago priigrati fantastično izhodišče pred nadaljevanjem prvenstva. Ali bodo s tem pomagali Ferskim otokom, ni pomembno.

ferski otoki 1
Profimedia

Članki iz rubrike