kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ru
ru
0 21.03.2023 09:57:35

Odprl je dušo! Ponižali so me, še vedno sem jezen! O Zormanu kot selektorju slovenske reprezentance pa si mislim tole!

Profimedia
Lahko Slovenija ostane brez še enega odličnega rokometaša?

Za Miljanom Vujovićem, odličnim črnogorskim vratarjem, ki se je pred leti odločil nastopati za slovensko reprezentanco, so odlični tedni. V Stuttgartu, kamor se je sredi lanske sezone preselil iz Celja, je na zadnjih treh bundesligaških tekmah zbral kar 39 obramb in prispeval levji delež k petim osvojenim točkam svojega moštva. Tako je na klop posedel tudi slovitega Nemca Silvia Heinevettra. V reprezentanci pa v zadnjih dveh letih zanj vseeno ni bilo prostora.

To je danes 22-letnega vratarja prizadelo. “Iskreno lahko rečem, da so me na zadnjem svetovnem prvenstvu ponižali. Zakaj? Pred menoj so poklicali šest vratarjev, od tega dva iz slovenske lige. Razlog je bil ta, da nisem imel dovolj minut. Pa ni povsem res, ker sem na zadnjih petih tekmah pred prvenstvom branil, ne vem pa, če je to kdo spremljal. No, jaz sem spremljal, da tudi nekateri vratarji s seznama niso branili, tako da nisem bil edini. Moram priznati, da sem še vedno jezen, ker mislim, da si takšnega odnosa res nisem zaslužil,” je Vujo povedal našim kolegom s tiskane izdaje Ekipe SN in spregovoril o svoji prihodnosti v slovenski reprezentanci. Bi se lahko vrnil nazaj v črnogorsko izbrano vrsto? “Glede svoje prihodnosti v Sloveniji nisem nikoli dvomil, vedno sem govoril, da sem na voljo. Ampak najprej se bomo morali vsi skupaj usesti in pogovoriti, kako naprej. Od SP v Egiptu 2021 me sploh ni bilo več zraven, tako da mi bodo januarja prihodnje leto potekla tri leta brez nastopa za reprezentanco (kar je pogoj za menjavo reprezentance, op. p.). Črnogorci me ves čas kličejo, ampak dal sem obljubo Sloveniji, ki je zame naredila veliko lepih stvari. Tistih slabih se raje ne spominjam več. Tako da bom za Slovenijo, če me bo potrebovala, ampak najprej se moramo usesti, da mi povedo, kakšne načrte imajo z menoj. To mislim, da si zaslužim,”je odgovoril.

O Urošu Zormanu kot selektorju Slovenije si vseeno misli vse najboljše. Z njim na čelu je slovenska reprezentanca po Vujovićevem mnenju zmožna doseči velike stvari: “Uroš Zorman je naredil super ekipo, rekel bi, da je on nekaj najboljšega, kar se je lahko zgodilo slovenskemu rokometu. Iskreno. Pustimo ob strani mojo situacijo, Uroš je najboljši selektor za Slovenijo. Ustvaril je pravo kemijo v ekipi, dal priložnost nekaterim mlajšim igralcem, ki so postali nosilci igre. Vsa čast za rezultate, verjamem pa, da bo v prihodnje še bolje. Da se vzame kakšna kolajna.”

292-16-vujovic2
Profimedia

Članki iz rubrike