senecura-dom-starejših-občanov-pivka, postelja Svet24.si

Alarmantno stanje v domovih za starejše: ...

kučan-in-udba, igor-omerza, predstavitev-knjige Svet24.si

Foto: Na predstavitvi Omerzove knjige o Kučanu ...

Valentina Prevolnik Rupel, ministrica za zdravje Necenzurirano

Zdravniške "dvoživke": zakaj ministrica ...

janez jansa sr (2) Reporter.si

Janez Janša je glas za tranzicijsko levico: iz ...

tadej pogačar (3) Ekipa24.si

Prizori, ki pogrejejo srce! Saj ne veš, kdo je ...

andrej-štelcer Njena.si

Poroka na prvi pogled: Po žaljivkah se je oglasil...

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

ru
ru
0 24.01.2023 16:00:55

Škandal na Hrvaškem! V brutalno vojno se je vmešala tudi vdova Iztoka Puca

Profimedia
Na Hrvaškem so precej burno pospremili nastop rokometne reprezentance na svetovnem prvenstvu. Končno deveto mesto so ocenili kot neuspeh.

Mediji, navijači, še najbolj pa nekdanji reprezentanti najbolj udrihajo po selektorju Hrvoju Horvatu. Pripisujejo mu največji del krivde in zahtevajo njegovo zamenjavo. Zveza je danes že potrdila, da je menjava na selektorskem mestu le še vprašanje časa.

Horvat je hrvaško javnost še dodatno razburil in šokiral včeraj po zadnji tekmi z Bahrajnom, ko je na vprašanje novinarke, ali misli, da ga zveza še podpira, le odpiral usta, ne da bi izgovoril kakšno besedo. Hrvati so potezo označili za neprimerno obnašanje.

V bran svojemu bratu je danes stopila Jasenka Sparks, sicer vdova legendarnega slovenskega rokometaša Iztoka Puca, ki je del kariere nosil tudi hrvaški dres. Potem ko je že lani javno polemizirala s Petrom Metličićem, je danes brutalno napadla še enega nekdanjega reprezentanta Božidarja Jovića.Na instagramu (njen zapis je bil tekom dneva izbrisan) je v naslovu izpostavila BOŽIDAR JOVIĆ = LJUDSKA MIZERIJA (v prevodu ČLOVEŠKA BEDA). Potem pa zapisala: "Kakšna škoda, da je moj pokojni mož (Iztok Puc, op. p.) pomagal tej sramoti od človeka, da je zapustil Bosno, in da smo ga gostili pri nas doma ... Da je danes živ, se lahko zahvali mojem pokojnem možu, ki ga je med vojno pripeljal iz Bosne na Hrvaško. Tako zelo je sposoben, da sam ni znal niti prečkati meje, zdaj pa misli, da njegovo mnenje nekaj velja. Lepo je človeku rešiti življenje, ampak vsak drek ni vreden tveganja ... In Jović je eden od teh ... Kako lepo je imeti okoli sebe slone na Tajskem, ne pa kot moj brat, ki je na Hrvaškem obkrožen s hijenami in jastrebi."

Jović je po včerajšnji zadnji tekmi komentiral Horvatovo potezo pred teve kamerami. "Sram naj ga bo. Tako njega kot tudi vse tiste, ki so nekoga takšnega postavili za selektorja. To je bilo nesramno nespoštovanje novinarke, javnosti in samega rokometa."

Tudi druga sestra, Vanja Horvat, sicer nekdanja žena Zorana Mamića, večkrat brani Hrvoja. Njihov oče je legendarni bjelovarski rokometaš Hrvoje Cvega Horvat. Podporo svojemu stricu je v teh dneh izrazil tudi nekdanji teniški igralec Borut Puc, Iztokov sin.

Članki iz rubrike