gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 18.01.2023 18:47:26

Rokometaši po veliki zmagi nad Iranom odlično razpoloženi: Videl se je nov obraz Slovenije!

Profimedia
Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Iran (38:21) na moškem svetovnem prvenstvu na Poljskem in Švedskem.

* Uroš Zorman, selektor Slovenije: "Dosegli smo načrtovano zmago. Tekmo smo nadzorovali od samega začetka, odigrali smo jo na visoki ravni in z velikim številom igralcev. Najbolj pomembno je, da se ni nihče poškodoval. Kar smo načrtovali pred tekmo, smo tudi dobili."

* Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Tekmo smo vzeli zelo resno. Na današnji tekmi se je videl novi obraz Slovenije, o katerem govorimo od začetka priprav za SP. Vsaka tekma je za nas finale, na vsaki od njih pa želimo pustiti vse naše najboljše na igrišču. Kot kapetana reprezentance me to zelo veseli, že čez dva dni pa je pred nami nova 'finalna tekma' proti Španiji."


* Blaž Janc, reprezentant Slovenije: "Dosegli smo rutinsko in visoko zmago, a ne smemo pozabiti, da smo v zadnjih dveh letih imeli s takšnimi nasprotniki tudi velike težave. Počasi prihajamo nazaj, na papirja slabše tekmece zanesljivo premagujemo. Vesel sem, da se je v reprezentanco vrnil občutek, da si suveren in ti slabši tekmeci ne povzročajo nobenih težav. Odigrali smo dobro tekmo, po drugi strani pa tudi moraš zmagati za 17 golov."

* Kristjan Horžen, reprezentant Slovenije: "Tekma z Iranom je prišla v pravem trenutku. Na papirju je bila to najlažja naloga, zdaj se bo kakovost tekmecev le še stopnjevala. Današnje delo smo opravili z odliko, od prve minute smo igrali brez popuščanja, Irance pa v nobenem trenutku nismo podcenjevali."

* Domen Makuc, reprezentant Slovenije: "V tekmo smo šli kot na vse dosedanje na letošnjem svetovnem prvenstvu. Igrali smo 100-odstotno, naše 'glave' se bile vselej na pravem mestu, tudi v obrambi smo bili zelo bojeviti in nepopustljivi. To nam je prineslo lahke gole iz nasprotnih napadov. Tako moramo igrati tudi v nadaljevanju turnirja, granitno v obrambi, hitro in učinkovito v napadu. Upam, da bomo že na naslednji tekmi naredili korak naprej v naši igri."

Značke: rokomet, sp, slovenija

Članki iz rubrike