favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.05.2022 15:22:59

Selektor Adžić povabil 24 igralk na priprave za tekmo z Dansko

Profimedia
Selektor slovenske ženske reprezentance Dragan Adžić je razkril spisek 24 rokometašic, ki jih je povabil na priprave pred prijateljsko tekmo z Dansko, ki bo v četrtek, 9. junija, ob 19. uri v Horsensu. Na Dansko bo odpotovala štirinajsterica izbrank. Zbor reprezentance bo na sporedu v torek, 7. junija v Ljubljani.

Po koncu klubskih aktivnosti se bo junija še zadnjič v tej sezoni zbrala slovenska ženska članska reprezentanca. Ta bo odpotovala na Dansko, kjer bo z eno najboljših reprezentanc na svetu odigrala prijateljsko tekmo.

Bronasti reprezentanci z decembrskega svetovnega prvenstva v Španiji se bodo zoperstavile krilne igralke Tamara Mavsar, Ema Abina, Tija Gomilar Zickero in Alja Varagić, zunanje igralke Ana Abina, Elizabeth Omoregie, Nina Zulič, Dominika Mrmolja in Ana Gros, krožne napadalke Valentina Tina Klemenčič, Nataša Ljepoja in Aneja Beganović ter vratarki Amra Pandžić in Branka Zec.


Na zbor so poleg njih vabljene še Tajda Tripković, Maja Vojnovič, Petra Kramar, Tjaša Stanko, Barbara Lazović, Urša Zelnik, Živa Čopi, Maja Svetik, Manca Jurič in Nina Žabjek. Šest izmed slednjih je v zadnjem obdobju imelo težave s poškodbami oziroma se še nahajajo v fazi rehabilitacije po operativnem posegu.

Tekma na Danskem bo v sklopu predvidenih reprezentančnih aktivnosti znotraj koledarja evropske rokometne zveze prinesla nov korak v pripravi na novembrsko evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija gostila skupaj s Severno Makedonijo in Črno goro.

Adžićeve izbranke bodo uvodoma nastopale v Celju, kjer se bodo v skupini B zoperstavile Danski, Švedski in Srbiji. Vstopnice za ogled tekem na največjem športnem dogodku za ženske v zgodovini Slovenije so že na voljo.

Značke: rokomet, ženske, ep

Članki iz rubrike