Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.01.2022 22:18:16

Danci prvi polfinalisti EP, Francozi in Hrvati zmagali

Profimedia
Danski rokometaši še naprej meljejo svoje tekmece na letošnjem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem, po današnji zmagi nad Nizozemci s 35:23 pa so si kot prvi na turnirju izborili nastop v polfinalu. V Budimpešti sta bili na sporedu še dve tekmi: Hrvati so premagali Islandce s 23:22, Francozi pa so bil boljši od Črnogorcev s 36:27.

Izbranci danskega selektorja Nikolaja Jacobsena so dosegli šesto zmago na letošnjem zaključnem turnirju. V skupinskem delu so bili boljši od Slovencev, Črnogorcev in Makedoncev, v glavnem delu tekmovanja pa so po Islandcih in Hrvatih danes na kolena položili še Nizozemce ter znova pokazali svojo odločnost po tretjem zmagoslavju na evropskem prvenstvu po turnirjih na Norveškem 2008 in v Srbiji 2012.

Pri Dancih je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Mathias Gidsel z devetimi goli, po sedem sta jih prispevala Mikkel in Johan Hansen. Pri Nizozemcih, ki sodijo med prijetna presenečenja letošnjega turnirja, je Dani Baijens dosegel šest zadetkov.

Hrvaška je dosegla prvo zmago v drugem delu tekmovanja. V igri vzponov in padcev na obeh straneh so bili v končnici bolj zbrani Hrvati, zmagoviti gol pa je 12 sekund pred koncem razburljivega dvoboja zabil Ante Gadža. Najbolj učinkovita igralca sta bila Tin Lučin in Orri Torkelsson, oba sta dosegla po šest golov.



Francozi so se v prvem polčasu malenkostno mučili s Črnogorci, na koncu pa zanesljivo zmagali. Pri Francozih je bil najbolj učinkovit Dika Mem s sedmimi goli, toliko jih je pri Črnogorcih dosegel tudi Miloš Vujović.

Na lestvici vodi Danska z osmimi točkami, Francija je zbrala šest, Islandija štiri, Črna gora, Hrvaška in Nizozemska pa po dve točki. Končna odločitev o drugem polfinalistu v skupini 1 v Budimpešti bo padla v sredo, pari zadnjega kroga pa so Črna gora - Islandija, Nizozemska - Hrvaška in Danska - Francija.

Izjemno negotovo je tudi v skupini 2 v Bratislavi. Na vrhu so Norveška, Švedska in Španija s po šestimi točkami, Rusija je zbrala tri, Nemčija in Poljska pa po dve točki. Torkovi pari zadnjega kroga so Poljska - Španija, Nemčija - Rusija in Švedska - Norveška.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike