Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.10.2021 15:56:00

Vranješ začenja z gradnjo ekipe za olimpijske igre v Parizu

Reuters
Slovenska moška rokometna reprezentanca bo v začetku prihodnjega meseca prekinila šestmesečni premor po kvalifikacijskem ciklusu za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022. Izbrance švedskega strokovnjaka Ljubomirja Vranješa v tednu Evropske rokometne zveze v soboto, 6. novembra, čaka pripravljalna tekma proti Hrvaški.

Slovenski rokometni prvokategorniki bodo v tednu EHF vadili v Zrečah, hkrati pa opravili prvi del priprav za nastop na evropskem prvenstvu, ki bo med 13. in 30. januarjem prihodnje leto na Madžarskem in Slovaškem. Slovenija bo na svojem 13. turnirju stare celine igrala v skupini A, v Debrecenu pa jo čakajo dvoboji proti Severni Makedoniji (13. 1.), Danski (15. 1.) in Črni gori (17. 1.).

Na Vranješevem seznamu, ki je na današnji spletni novinarski konferenci nakazal postopno pomladitev reprezentance za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024, sta prvič vratar Jože Baznik in desni zunanji Tadej Kljun.

"Vse reprezentančne kandidate budno spremljam, pred bližnjo akcijo v Zrečah pa sem se odločil, da prvič pod mojim selektorskim mandatom priložnost ponudim Bazniku in Kljunu," je na spletni novinarski konferenci uvodoma dejal Vranješ.

"Počasi začenjamo načrtno graditi ekipo za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Parizu 2024. Za nov olimpijski cikel želimo sestaviti ekipo, ki se bo zmožna potegovati za najvišja mesta na velikih tekmovanjih. To ne pomeni, da na bližnje evropsko prvenstvo na Madžarskem in Slovaškem odhajamo brez tekmovalnih ambicij, tudi na tem turnirju želimo doseči dober izid, priložnost za dokazovanje pa moramo ponuditi prihodnosti slovenskega rokometa," je v zvezi s tem dejal švedski strokovnjak na slovenski klopi.


Direktor reprezentance Uroš Mohorič je na spletni novinarski konferenci dodal, da bodo slovenski rokometaši v času priprav opravili tudi meritve motoričnih sposobnosti in morfoloških telesnih značilnosti na Fakulteti za šport ter se 6. novembra pomerili s Hrvaško v Novigradu ali Poreču.

Slovenija se bo po tednu EHF nato znova zbrala konec tega leta, ko bo začela sklepne priprave za nastop na EP 2022. Do odhoda v Debrecen so že dogovorjene tri tekme, vse bodo v Sloveniji. S Hrvaško se bo pomerila 29. decembra, z Italijo pa 5. in 7. januarja prihodnje leto.

Na Vranješevem seznamu za teden EHF med 1. in 7. novembrom so:
- vratarji: Jože Baznik (Cesson Rennes), Urban Lesjak (Hannover) in Urh Kastelic (Göppingen);
- krilni igralci: Tilen Kodrin, Tadej Mazej (oba Celje Pivovarna Laško), Blaž Janc (Barcelona) in Gašper Marguč (Veszprem);
- zunanji igralci: Nik Henigman, Borut Mačkovšek (oba Pick Szeged), Domen Makuc (Barcelona), Staš Skube (Meškov Brest), Miha Zarabec (Kiel), Jure Dolenec (Limoges), Matic Grošelj (Chartres) in Tadej Kljun (Benfica);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Kristjan Horžen (Rhein-Neckar Löwen) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško).

Članki iz rubrike