900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 20.09.2021 17:37:43

Slovenske rokometašice v reprezentančnem pokalu najprej z Norveško

alesfevzer.com
Slovenske rokometašice se bodo prvo oktobrsko nedeljo zbrale v Ljubljani, kjer bodo opravile enotedenski cikel. Odigrale bodo prvi tekmi v pokalu EHF euro, v katerem se bodo namesto v kvalifikacijah za EP merile vse tri gostiteljice EP 2022 - poleg Slovenije še Severna Makedonija in Črna gora - ter branilke naslova na stari celini Norvežanke.

Kot so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije (RZS), je selektor Dragan Adžić na priprave povabil 23 igralk. "Pozorno spremljamo vse slovenske rokometašice, ki igrajo doma in v tujini. Vse si morajo nastop v reprezentanci prislužiti. Na nekoliko širši seznam za priprave smo uvrstili trenutno najboljše razpoložljive igralke, ki jih Slovenija premore," je dejal Adžić.

Na seznamu črnogorskega strokovnjaka se je prvič znašla 17-letna rokometašica ajdovskega Mlinotesta Nena Černigoj, ki je bila minulo poletje na EP za kadetinje kapetanka slovenske izbrane vrste. Na levem krilnem igralnem mestu ji bo družbo delala Maja Svetik, na desni krilni strani pa bosta igrali Alja Varagić in Tija Gomilar Zickero. Za nastop na zunanjih položajih se bodo potegovale Ana Abina, Ema Hrvatin, Erin Novak, Tjaša Stanko, Nuša Fegic, Elizabeth Omoregie, Nina Zulič, Ana Gros, Barbara Lazović in Dominika Mrmolja, na šestmetrski črti pa Aneja Beganović, Manca Jurič in Nataša Ljepoja. Med vratnici je poleg obeh standardnih reprezentantk, Amre Pandžić in Maje Vojnovič, povabljena še Karin Kuralt. Mlada vratarka, ki je poleti nastopila na mladinskem EP, bo dobila priložnost za dokazovanje ob odsotnosti Branke Zec, ki se po hudi poškodbi kolena počasi vrača na igrišča.

"Med povabljenimi rokometašicami sta tudi Valentina Klemenčič in Nina Žabjek, ki zaradi rehabilitacije po poškodbah še nista nared za tekme in zahtevne treninge, a želim si, da z nami preživita čim več minut in spremljata naše delo, da bosta ob ponovni priključitvi k treningom seznanjeni z našim delom. Klemenčičeva je bila zato z nami tudi že v začetku meseca na Rogli," je še dejal Adžić, ki je za desno roko na klopi izbral nekdanjo izvrstno slovensko reprezentantko Branko Mijatović.



Norvežanke bodo prve tekmice slovenskih rokometašic v prihajajočem reprezentančnem tednu. Prva tekma bo v mestu Bekkestua, ki leži v neposredni bližini norveške prestolnice Osla, na sporedu v četrtek, 7. oktobra, ob 18.55, povratna pa tri dni kasneje ob 17.30 v ljubljanskih Stožicah.

"Na tekmah z Norveško morda ne bo povsem pravega tekmovalnega naboja, četudi se bomo z njo borili v reprezentančnem pokalu, a velik motiv za nas mora biti že dejstvo, da bomo lahko igrali proti eni najboljših reprezentanc na svetu. Samo proti kakovostnim tekmicam, ki imajo od nas boljše rezultate, lahko dobimo odgovore na vprašanja, na kakšni ravni je trenutno naša reprezentanca ter koliko nam še manjka do najboljših ekip," je za RZS napovedal selektor.

Z reprezentančnim tednom v začetku oktobra se bo ženska reprezentanca začela ozirati proti decembru, ko jo čaka nov nastop na velikem tekmovanju. V drugi polovici aprila si je proti Islandiji izborila sedmi nastop med svetovno elito, ki jo bo gostila Španija.

Članki iz rubrike