Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.04.2021 19:42:57

Rokometaši rutinsko opravili s Turki

Martin Metelko
Slovenska moška rokometna reprezentanca je na zaostali kvalifikacijski tekmi 2. kroga za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022 danes v Eskisehiru premagala Turčijo s 30:22 (16:11).

* Mestna dvorana, gledalcev 150, sodnika: Amar in Dino Konjičanin (oba BiH).
* Turčija: Göktepe, Özmusul, Pektas 1, Arifoglu, Erceylan, Demirezen 2, Bicer 7, Catkin 2, Öztürk 3, Simsar 3, Mutlu, Kirkayak 1, Eröz, Kanberoglu, Sarak 3, Kütahya.
* Slovenija: Lesjak, Kastelic, Janc 1, Ocvirk, Dolenec 12, Poteko, Kodrin 4, Zarabec 2, Horžen, Mazej, Makuc 4, Grošelj, Mačkovšek 2, Malus 1, Novak 4, Suholežnik.
* Sedemmetrovke: Turčija 3 (3), Slovenija 7 (7).
* Izključitve: Turčija 8, Slovenija 10 minut.
* Rdeči karton: Arifoglu (56.).

Slovenska izbrana vrsta je v odsotnosti Deana Bombača, Dragana Gajića, Gašperja Marguča, Blaža Blagotinška, Mateja Gabra, Staša Skubeta, Klemna Ferlina in Nejca Cehteta, ki so bili nosilci igre na letošnjem svetovnem prvenstvu v Egiptu ter kvalifikacijskem turnirju v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, osvojila pomembni točki na poti do svojega 13. nastopa na evropskem prvenstvu, ki bo med 13. in 30. januarjem prihodnje leto v Budimpešti, Debrecenu in Szegedu na Madžarskem ter Bratislavi in Košicah na Slovaškem.

Slovenija je na štirih tekmah osvojila sedem od možnih osmih točk in je na prvem mestu v skupini 5. Na drugem mestu je Nizozemska s petimi, Poljska je zbrala štiri točke, Turčija pa je brez njih. Najboljši reprezentanci iz skupine 5 se bosta uvrstili na EP 2022.


Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa se bodo v četrtek, 29. aprila, v Opolah pomerili s Poljaki, v nedeljo, 2. maja, pa bodo v Celju gostili Turke.

Zdesetkani slovenski rokometaši so od prve do zadnje minute imeli popoln nadzor nad Turki. Gostiteljem so le enkrat pogledali v hrbet (na uvodu tekme je bilo 1:2), na krilih izjemno razpoloženega vratarja Urbana Lesjaka in učinkovitega Jureta Dolenca pa je njihova prednost v prvem polčasu vselej znašala od dveh do petih golov.

Slovenska prednost je postopoma naraščala. Za dva gola je prvič povedla v 12. minuti (6:4), v končnici prvega polčasa pa je narasla na pet zadetkov (15:10 in 16:11).

Lesjak je v prvi polovici tekme zbral enajst obramb, Dolenec pa je zabil osem golov.

Vranješ je med tekmo veliko menjal, priložnost za dokazovanje so dobili vsi njegovi varovanci, ki so resno in odgovorno opravili svoje naloge in uveljavili svojo rokometno širino na vseh ravneh igre. V začetku drugega polčasa so povedli za sedem golov (19:12), nato pa tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do zanesljive zmage.

V slovenski izbrani vrsti je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec z 12 goli, Domen Novak, Tilen Kodrin in Domen Makuc so dosegli po štiri zadetke.

Značke: rokomet, ep, kvalifikacije

Članki iz rubrike