Žiga Gabrovec Dobra karma

Tragično: za smrt očeta je Žiga izvedel med ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za četrtek, 15. aprila

marjan dolinsek vlada Reporter.si

Je ministrica Kustečeva opravilno nesposobna? ...

terasa Svet24.si

Štirje za eno mizo, med njimi bo moral biti meter...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Objavljamo dokument o razdelitvi BiH, ki ga išče...

Princ Harry in vojvodinja Meghan Odkrito.si

Je Meghan Harryja poslala po kostanj v žerjavico?

hana rodić3 Njena.si

Takole je Hana Rodić shujšala 12 kilogramov

ru
ru
5 30.03.2021 19:12:32

ŠOK za Slovenijo: Selektor ODSTOPIL dva tedna pred odločilnima tekmama! Prevzel naj bi ...

Martin Metelko
Ženska članska rokometna reprezentanca je slaba dva tedna pred odločilnima tekmama za nastop na svetovnem prvenstvu ostala brez selektorja. Uroš Bregar se je odločil, da to mesto zapusti, prevzel pa naj bi reprezentanco Srbije.

Bregar je jeseni 2015 postal deveto ime na trenerskem stolčku slovenske ženske izbrane vrste. Pod njegovim vodstvom se je slednja uvrstila na tri zaporedna evropska (Švedska 2016, Francija 2018 in Danska 2020) ter dve svetovni prvenstvi (Nemčija 2017 in Japonska 2019).

Slovenske rokometašice v drugi polovici aprila čakata kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem mundialu, ki bo novembra potekal v Španiji. Žreb je za neposredne tekmice določil Islandke. Prva tekma bo v soboto, 17. aprila, ob 17.30 na sporedu v Sloveniji, povratna pa štiri dni kasneje ob 21.45 v Hafnarfjorduru, južnem predmestju islandske prestolnice Reykjavik.Kljub ne preveč bleščečim predstavam v zadnjem obdobju je vodstvo RZS ohranilo zaupanje v delo dosedanjega selektorja. To navsezadnje dokazuje tudi dejstvo, da je RZS na njegovo željo izbrani vrsti omogočila priprave na Nizozemskem, kjer se je lahko ekipa optimalno pripravila na kvalifikacijski tekmi z Islandijo.

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije, je za spletno stran zveze dejal: "Nad potezo selektorja smo bili na RZS izjemno presenečeni, saj je prišla v zelo občutljivem trenutku, pred zelo pomembnima kvalifikacijskima tekmama. O korektnosti te odločitve niti nima smisla izgubljati besed. Razšli se bomo v skladu s pogodbo in bomo v najkrajšem možnem času našli rešitev na trenerskem stolčku, ki bo slovensko reprezentanco popeljala ne samo na letošnje svetovno prvenstvo ter na domače evropsko prvenstvo 2022, temveč v cel olimpijski ciklus do olimpijskih iger 2024."

Značke: rokomet, bregar

Članki iz rubrike