Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

EkipaSN
EkipaSN
2 15.01.2021 09:14:28

Kot da imava kugo! ŠOKANTNA IZPOVED okuženih Slovencev, poglejte, kaj se jima je dogajalo v EGIPTU

Tukaj je zgodba kolegov z Ekipe SN, ki si jo lahko preberete tudi v današnji tiskani izdaji.

Ni vojni ali akcijski film, sliši pa se že tako. Urh Kastelic in Tilen Kodrin, ki sta prebolela covid-19, se na pot v Egipt podala z opravljenim(a) negativnim(a) testom(a), v Aleksandriji pa spet dobila pozitivna izvida, sta dan uvodne tekme slovenske reprezentance preživela, kot si nista mogla predstavljati niti v nočni mori.

Odgovor direktorja reprezentance Uroša Mohoriča na vprašanje glede Kasteličevega in Kodrinovega pozitivnega testa je bil po tehničnem sestanku pred tekmo z Južno Korejo v sredo zvečer ob 22.30 po lokalnem času (21.30 po naši uri) kratek: "Nič novega." Na konkretnejše odgovore iz Aleksandrije smo morali počakati do naslednjega dne, ko nam je Mohorič pojasnil naslednje korake z domnevno okuženima reprezentantoma. "Opravili bodo dodatne preiskave, in ko to uredijo, bomo videli, kako naprej," nam je sporočil iz Egipta in dodal, da so vse podrobnosti – da sta torej covid-19 oba že prebolela, da sta bila v domovini negativna na hitrih in PCR-testih ter da sta zdrava – tako ustno kot pisno predstavili pristojnim organom. Kot so pozneje v sporočilu za javnost zapisali tudi na zvezi, so ju organizatorji vseeno poslali na preiskave v približno štiri ure in pol oddaljeni Kairo, da bi se še sami prepričali o njunem stanju. Takrat se je začela njuna 'pustolovska' avantura …

Urha smo prek Viberja priklicali nekaj po 14. uri, ko je prek mobilne naprave končno prišel do (internetne) povezave z zunanjim svetom. Kje sta bila s Kodrinom, nam ni znal povedati. "Po pravici povedano, ne vem, kje sem. Rekli so nama, da naju bodo peljali v Kairo na preiskave, ki bi dokazale, da sva že prebolela covid, ampak nisva prišla do tja. Vozili smo se tri ure, zdaj pa sva v nekih sobah, kjer piha, je mrzlo, vse je prašno … Zelo so neorganizirani ti Egipčani, nihče nič ne ve," je presenetil presenečeni Kastelic.

Vsi zapleti so za oba veliko presenečenje. Niti ne toliko pozitiven test, kajti znano je, da lahko delci virusa ostanejo v telesu še več mesecev in povzročijo lažno pozitiven test. Ukrepi organizatorjev pač. "Midva sva covid že prebolela, nisva več kužna. Naši so jim vse to povedali, poslali dokazila prek elektronske pošte, ampak ko smo prišli v Egipt, je bil hitri test še negativen, PCR-test pa pozitiven. To sicer ni nič nenavadnega, saj je lahko pozitiven še mesec, dva po tem, ko preboliš covid. Žaki (Žan Rant Roos, reprezentančni maser, ki to vlogo opravlja tudi v nogometni reprezentanci Slovenije, op. p.) je povedal, da pri Uefi igralci, ki so preboleli covid, dobijo certifikat in jih dva meseca niti ne testirajo. Tu v Egiptu pa so naredili paniko. Vse je po kavbojsko. Vsakega s svojim rešilcem so naju poslali na pot, zraven je bilo policijsko spremstvo, kot da sva ne vem kaj. Čudno. Ne pustijo nama biti niti skupaj v sobi. Ne vem, ali je smešno ali žalostno. Počutiva se kot izobčenca, kot da bi imela kugo," je potarnal vratar nemškega Göppingena, ki nekje sredi ničesar v Egiptu niti ni vedel, kaj lahko pričakuje naprej. Ali bo sploh šel na preiskave ... "Mohorič nama je rekel, da greva v bolnišnico, ampak nisva šla. Dali so naju v neki sobi in rekli, da če potrebujeva kaj za jesti, naj poveva. Zdaj ne veva nič več."

Vedel je le, da s Tilnom Kodrinom ne bosta (oziroma nista) mogla igrati niti v živo videti prve tekme slovenske reprezentance na mundialu. "Neka stara televizija je, upam, da dela …" si je zaželel. In na koncu sta kljub vsemu našla pot. Rekordno zmago Slovenije sta vsak iz svoje sobe videla prek prenosnih računalnikov.

Članki iz rubrike