Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
0 06.01.2021 15:43:15

LeBron DO ROKOMETNEGA ZLATA? Luki Dončiću je zdaj pritrdil še reprezentant ZDA: "To je podcenjevanje ..."

Profimedia
Pred nami je rokometno prvenstvo in spet so oživele znane debate ...

Pravzaprav je razprava o tem, kako zahteven je v resnici rokomet, že večkrat prežvečena. Da bi se Američani, če bi v rokometno izbrano vrsto uvrstili nekaj zvezdnikov lige NBA, sprehodili do zlata, trdijo nekateri. Drugi, med njimi tudi Luka Dončić, pa jim oporekajo, češ da ne vedo, kaj govorijo.

Kako uspešen bi torej bil LeBron James, če bi zagrabil rokometno žogo? Igralec NFL-ja Jay Cutler je v oddaji na televiziji ESPN zatresel svet z izjavo, da bi osvojil rokometno zlato, če mu dajo LeBrona. Eden od dveh Hrvatov, ki bosta na prihajajočem svetovnem prvenstvu branila barve ZDA, je pojasnil, kako stvari stojijo. Domagoj Sršen, ki je rojen v New Yorku, a je v ZDA živel le do svojega petega leta, je dejal, da je rokomet za Američane nekaj novega: "Tudi mi bi lahko isto rekli za košarko, ampak to je podcenjevanje športa. Mislim, da to ni v redu. Američani so pač takšni, drugačni so od vseh. Ne vem, ali bodo v ZDA sploh prenašali prvenstvo, vem pa, da so nedavno podpisali veliko sponzorsko pogodbo. Upam, da bomo uspešni, cilj je uvrstitev v drugi del." Reprezentanca ZDA je v skupini E, skupaj z Norveško, Francijo in Avstrijo. Ker napredujejo tri ekipe, je jasno, da Američani merijo na Avstrijce, ki jih vodi Aleš Pajović.

srsen


Sršen (igral je za Zagreb, Meškov Brest, Hannover, Bjelovar ...) je postal član ameriške reprezentance, ker je vodstvo zveze prav iskalo potencialne reprezentante med rokometaši, ki so rojeni v ZDA. Tako so poklicali tudi njega. "Prvič sem oblekel ameriški dres leta 2011 na panameriških igrah, a takrat nismo bili resna ekipa. Po desetih letih se je marsikaj spremenilo, večina naših igralcev igra v nemški drugi ligi. Za Američane je ta šport sicer neznan, toda upam, da bo že to leto postal bolj priljubljen."

Slovenija bo v prvem delu prvenstva v Egiptu igrala v skupini H, kjer so še Belorusija, Južna Koreja in ekipa ruske rokometne zveze.

Članki iz rubrike