nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 02.01.2021 11:15:35

Slovenski reprezentanti želijo URESNIČITI SANJE

profimedia.si
Vranješevi izbranci v Laškem začeli projekt Egipt 2021

Na prvi novoletni dan se je slovenska moška rokometna reprezentanca zbrala v Laškem, kjer se bo naslednje dni pripravljala za nastop na svetovnem prvenstvu med 13. in 31. januarjem v Egiptu ter bližnji kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko za nastop na evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem leta 2022.


Vranješeve izbrance po nekajdnevnih pripravah v mehurčku v Laškem najprej čakata kvalifikacijski tekmi z Nizozemci za nastop na EP 2022. Prvi nizozemsko-slovenski obračun bo na sporedu v sredo, 6. januarja, v Almereju, drugi štiri dni kasneje v Celju.

"Vsem ljubiteljem rokometa najprej želim srečno, zdravo ter uspešno novo leto. Moja največja reprezentančna želja je, da vsi ostanemo zdravi ter da bo selektor lahko računal na vse igralce. Zavedamo se, da imamo dobro reprezentanco, odličen strokovni štab ter da med nami vlada super vzdušje. S trdim delom bomo na januarskih preizkusih lahko dosegli dober rezultat," je ob prihodu v Laško dejal slovenski reprezentant Blaž Janc, ki je pred dnevi nastopil na zaključnem turnirju lige prvakov za sezono 2019/20; njegova Barcelona - zanjo igrata tudi Jure Dolenec in Domen Makuc - pa je v velikem finalu morala priznati premoč Kielu, kjer od leta 2017 igra Miha Zarabec.

"Šele pred dvema dnevoma sem prispel v Slovenijo, zdaj pa že začenjamo reprezentančno akcijo. Želim si, da dobimo kvalifikacijski tekmi z Nizozemsko. Možnosti za to imamo velike. Nato si želim uresničiti še sanje na svetovnem prvenstvu. Imamo dobro ekipo in strokovni štab ter premoremo dobro vzdušje. Resnično upam na dober rezultat," je dodal krožni napadalec Veszprema Blaž Blagotinšek.

Slovenija se bo po kvalifikacijskih tekmah z Nizozemsko v Egipt podala v torek, 12. januarja. V predmestju Aleksandrije se bo v okviru skupine H najprej pomerila z Južno Korejo (14. 1.), Rusijo (16.) in Belorusijo (18.). V drugi del svetovnega prvenstva, na katerem bo prvič nastopilo 32 reprezentanc, se bodo uvrstile tri najboljše reprezentance skupine. Tam se bodo srečale z najboljšo trojico iz skupine G (Švedska, Egipt, Češka in Čile).

Slovenska izbrana vrsta je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Največji uspeh je dosegla leta 2017 v Franciji, ko je osvojila bronasto kolajno. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 je zasedla osmo, v Nemčiji 2007 deseto, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa 18. mesto.

Značke: rokomet, slovenija

Članki iz rubrike