kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 30.11.2020 16:16:44

Nova težava za Bregarja: Ana Gros ima težave s stegensko mišico

alesfevzer.com
Slovenske rokometašice v Laškem pilijo zadnje podrobnosti pred odhodom na evropsko prvenstvo na Danskem. Pred njimi je zahtevna naloga, v Herningu jih čakajo obračuni z rokometnimi prvokategornicami iz Francije, Danske in Črne gore, v drugi del tekmovanja pa bodo napredovale tri od štirih reprezentanc iz skupinskega dela.

Dobro vzdušje znotraj ekipe je pokvarila poškodba prve igralke Ane Gros, določene zdravstvene težave imata tudi Elizabeth Omoregie (vnetje prsta na nogi) in Nina Zulić (slabo počutje). Ostrostrelka francoskega Bresta je na nedeljskem večernem treningu začutila močno bolečino v stegenski mišici, današnji podroben zdravniški pregled pa je pokazal manjšo natrganino.

"Iz preventivnih razlogov sem nedeljski trening zelo hitro končala. Upam, da bo vse dobro," je na današnji spletni novinarski konferenci in zadnji pred odhodom na zaključni turnir nekoliko nejevoljno dejala Grosova. "Zaradi specifičnih razmer in poznega začetka priprav imamo določeno pomanjkanje treningov, veliko negotovost prinašajo tudi testi na novi koronavirus. V teh zahtevnih okoliščinah skupaj s soigralkami poskušam razmišljati pozitivno in komaj čakam, da se začne tekmovanje."

Že pred tekmami v Herningu proti Danski (4. decembra), Franciji (6. decembra) in Črni gori (8. decembra) je jasno, da Slovenijo le skalp nad eno od favoriziranih reprezentanc pelje v drugi del tekmovanja, na roko pa ji morajo iti tudi drugi izidi v skupinskem delu.

Na preteklih štirih velikih tekmovanjih je Slovenija pod vodstvom Uroš Bregarja venomer priredila po eno senzacijo: na evropskem prvenstvu na Švedskem 2016 je padla domača reprezentanca, v Franciji 2018 Rusija, še odmevnejša podviga pa je uprizorila na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih – v Nemčiji 2017 je na kolena položila Francijo, lani na Japonskem Nizozemsko, obe reprezentanci pa sta kasneje osvojili zlati kolajni.


"Naša želja je, da se po 16 letih uvrstimo v drugi del tekmovanja na EP, a dejstvo je, da nastopamo v daleč najmočnejši skupini in nas čakajo izjemno zahtevne tekmice. V preteklosti smo se z vsemi njimi že pomerili in dobro poznamo njihov sistem igre, za preboj v drugi del bomo potrebovali tudi kanček sreče," je dejal Bregar.

"Zaradi poznega začetka priprav in poškodb določenih igralk smo trenutno realizirali le 40 odstotkov načrtovanega dela, a verjamem, da bodo vse moje varovanke stisnile zobe in že proti Dankam nastopili v polni postavi. Po vrnitvi Barbare Lazović in prihodu Omoregiejeve smo okrepili našo zunanjo vrst, v primerjavi z našimi tekmicami pa smo še vedno v primanjkljaju na krilnih položajih in na šestmetrski črti. Upam, da se pomanjkanje treningov in prilagojen način dela ne bosta poznala, v teh okoliščinah je naš prvi cilj, da pridemo zdravi na Dansko," je dodal Bregar.

Slovenska reprezentanca se bo proti Danski namesto v sredo odpravila že v torkovih popoldanskih urah. Pot jih bo najprej peljala do Dunaja, po prespani noči pa jih čaka še letalska pot prek Frankfurta do Köbenhavna, kjer jih ob prihodu na tamkajšnje letališče čaka prvi test na novi koronavirus.

Bregar bo na pot popeljal vseh 19 igralk, na njegovem seznamu ni le krožne napadalke hrvaške Podravke Aneje Beganović, ki je bila sredi minulega tedna pozitivna na testiranju za covid-19.

Slovenija je doslej šestkrat nastopila na evropskih prvenstvih. Največji uspeh je dosegla na Madžarskem 2004, ko je osvojila deveto mesto. Dve leti pred tem je na Danskem zasedla deseto mesto. Zaključni turnir v Franciji 2018 je končala na 13., na Švedskem 2016 na 14., na Švedskem 2006 ter na Danskem in Norveškem 2010 pa na 16. mestu.

Značke: rokomet, ep, slovenija

Članki iz rubrike