jerca zajc sustersic Dobra karma

Leto dni po težki ločitvi lepa voditeljica ...

1_lara komar Svet24.si

Lara Komar o lepotnih operacijah in botoksu ni ...

aleksandra pivec bobo (3) Reporter.si

Aleksandra Pivec prepričana, da se Jože P. ...

norka, danska, koronavirus Svet24.si

FOTO: Na Danskem norke »vstajajo od mrtvih,« ...

dom danice vogrinec, dso, dom starejših Necenzurirano

Kdo bo odgovarjal za tragično bilanco epidemije

Momčilo Otašević Njena.si

Šverc komerc: Krešo drugič postal očka

alenka godec Njena.si

Pevka Alenka Godec žaluje

STA
STA
0 01.11.2020 18:26:09

SKRBI za selektorja! Nič ne bo z vrnitvijo ZVEZDNIKA, to je razlog!

Ljubomir Vranješ
Profimedia
Slovenska moška rokometna reprezentanca je danes v Zrečah začela priprave za prvi cikel kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2022. Selektor Ljubomir Vranješ na bližnjih tekmah proti Poljski in Turčiji iz različnih razlogov ne bo mogel računati na Staša in Sebastiana Skubeta ter Blaža Blagotinška, Darka Cingesarja in Nika Henigmana.

Vranješ je zavoljo tega v izbrano vrsto naknadno poklical krožnega napadalca Igorja Žabića, krilnega igralca Tadeja Mazeja in srednjega zunanjega Domna Makuca.

Že v začetku tedna je postalo jasno, da steber obrambe Blagotinšek v tokratnem ciklusu izbrani vrsti ne bo mogel pomagati zaradi okuženosti z novim koronavirusom. Iz istega razloga v Zreče ne bo Cingesarja ter Henigmana, slednji je pred kratkim prebolel bolezen in še ni nared za vse napore.

Priprave bodo minile tudi brez bratov Skube: Sebastiana še naprej spremlja smola s poškodbami in je udeležbo odpovedal zaradi natrgane prepone, medtem ko je njegov mlajši brat Staš obtičal v Belorusiji, kjer so tamkajšnje oblasti omejile izstop in vstop v državo.

"V prvem ciklusu kvalifikacij pričakujemo dve zahtevni tekmi. Ekipo, ki jo bo sestavljalo nekaj novih igralcev, bo potrebno čim prej povezati v moštvo, da bo dihalo kot eno. Dnevi do četrtka bodo še kako pomembni in verjamem, da nam bo uspelo," je po prihodu iz Švedske v Slovenijo dejal selektor Ljubomir Vranješ.

V Zreče je danes prispelo 11 od 16 kandidatov. V noči na ponedeljek bo iz Nemčije pripotoval vratar Klemen Ferlin, za ponedeljkov večerni trening pa bo na voljo tudi slovenska trojica iz Barcelone (Jure Dolenec, Blaž Janc in Makuc) ter član nemškega Kiela Miha Zarabec.

Prvo tekmovalno akcijo bo izbrana vrsta imela v četrtek v dvorani Zlatorog, kjer bo ob 19.15 gostila Poljsko, na nedeljsko tekmo v Turčijo, ki se bo pričala ob 16. uri, pa se bo s čarterskim poletom iz Maribora odpravila na dan tekme in se takoj po njej tudi vrnila v domovino.Celotne priprave reprezentance bodo zavoljo preprečevanja možnosti okužb potekale na izjemno visoki preventivni ravni. V skladu z navodili Evropske rokometne zveze (EHF) so morali vsi člani reprezentance največ 48 ur pred zborom uspešno prestati test na novi koronavirus, testiranje pa bo za vse znova obvezno tudi pred tekmama.

Ob tem so v Termah Zreče reprezentanci zagotovili nastanitev v nadstropjih, ki sta namenjeni izključno reprezentanci, povsem ločeni od ostalih obiskovalcev pa so tudi ostali pomožni prostori, kot so sobe za obedovanje, sestanke in fizioterapijo.

"Občutki ob vrnitvi v reprezentanco so mešani. Po eni strani se počutim, kot da bom spet odigral krstno tekmo v dresu z državnim grbom na prsih, po drugi pa se dobro zavedam, kaj me čaka s tekmovalnega stališča," je ob prihodu v Zreče dejal povratnik v izbrano vrsto Dragan Gajić.

"Počakati bo treba še kak dan, da se med igralci vzpostavi kemija ter da spoznam tudi nove mlajše soigralce. Mislim, da bo na koncu vse v redu. Vesel sem, da sem znova tukaj, mislim, da je tako tudi pri soigralcih," je še dodal celjski krilni igralec v dresu Limogesa.

Stalni član slovenske izbrane vrste je Borut Mačkovšek, zunanji igralec madžarskega Picka iz Szegeda pa je pred začetkom priprav dejal: "V tem tednu moramo ciljati na dve zmagi. Težko bo, saj nekaj igralcev manjka, a tudi tisti, ki so jih nadomestili, premorejo kakovost. Lepo je znova biti z reprezentanco. Sploh glede na trenutno zdravstveno situacijo. Že dolgo se nismo videli. Veselim se vsega, kar nas čaka."

Na Vranješevem seznamu za tekmi s Poljsko in Turčijo so vratarja Klemen Ferlin in Urh Kastelic, krilni igralci Blaž Janc, Dragan Gajić, Tadej Mazej in Tilen Kodrin, zunanji igralci Jure Dolenec, Nejc Cehte, Dean Bombač, Domen Makuc, Miha Zarabec, Gregor Potočnik in Borut Mačkovšek ter krožni napadalci Kristjan Horžen, Igor Žabić in Matic Suholežnik.

Članki iz rubrike