sprememba Dobra karma

Saturn se obrača direktno, kar za nas pomeni ...

Allyssa Gustafson Svet24.si

Hotna pomočnica spala s 14-letnim dijakom in ...

janez jansa aleksandra pivec Reporter.si

Aleksandri Pivec šteti dnevi tudi v Janševi ...

sveča, nesreča Svet24.si

Tako se je odvila današnja tragedija na primorki,...

20200915-01024654 Necenzurirano

To je poslanec, ki dobiva denar za nič dela

rumena majica Odkrito.si

Pogačar rumeno majico podaril v dobrodelne namene

18774X1938 Njena.si

Lahko verjamete, da so stare že 40?

sta
sta
0 02.06.2020 17:48:14

Slovenski rokometaši v prvem jakostnem bobnu

Reuters
Evropska rokometna zveza (EHF) je pred žrebom kvalifikacijskih skupin za nastop na moškem evropskem prvenstvu na Madžarskem in Slovaškem 2022, ki bo 16. junija na Dunaju, predstavila jakostne skupine. Slovenija je v prvem bobnu, v njem so tudi Norveška, Švedska, Danska, Nemčija, Francija, Češka in Islandija.

Možne tekmice Slovenije iz drugega bobna so Avstrija, Belorusija, Portugalska, Severna Makedonija, Srbija, Rusija, Črna gora in Nizozemska, iz tretjega Švica, Litva, Romunija, BiH, Ukrajina, Latvija, Poljska in Belgija, iz četrtega pa Finska, Italija, Turčija, Izrael, Estonija, Grčija, Kosovo in Ferski otoki.

Na evropsko prvenstvo sta se poleg obeh gostiteljev zaključnega turnirja že uvrstila Španija in Hrvaška, nosilki zlatega in srebrnega odličja na letošnjem evropskem prvenstvu na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji.


Prostih je še 20 mest. Nastop si bosta zagotovili po dve najboljši izbrani vrsti iz vseh osmih kvalifikacijskih skupin ter štiri najboljše tretjeuvrščene reprezentance.

Slovenija, ki je na letošnjem EP osvojila četrto mesto, bo uvodni cikel dveh tekem igrala letos novembra. Drugi cikel bo na sporedu v začetku januarja, tretji cikel pa konec aprila ali v začetku maja prihodnje leto.

Izbranci švedskega strokovnjaka na slovenski klopi Ljubomirja Vranješa bodo januarja prihodnje leto nastopili na svetovnem prvenstvu v Egiptu, med 12. in 14. marcem prihodnje leto pa se bodo v Berlinu z Nemci, Švedi in Alžirci pomerili v kvalifikacijah za eno leto prestavljene poletne olimpijske igre v Tokiu.

Značke: rokomet, ep, slovenija, žreb

Članki iz rubrike