ženska Dobra karma

Ženske s strupenim jezikom - in kako jim ga ...

umor_aretacija_lisice_noge Svet24.si

Ujeli objestneža, ki je po Ljubljani rezal ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Janši se za vsakim vogalom ...

viktor orban, andrej babiš Svet24.si

Ogorčeni češki premier želi govoriti z Janšo

EUM328-WoAAzewI Necenzurirano

NPU išče vezni člen med Počivalškom in ...

meghan profi Odkrito.si

Megan primerjala s Hitlerjem

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj mami z vročimi fotografijami

ru
ru
0 27.05.2020 07:18:25

Čustvena izpoved selektorja VRANJEŠA: Zaradi KORONAVIRUSA je umrl moj prijatelj! Švedski sistem? Tako bom povedal!

Jurij Kodrun
Kot prvi selektor državne rokometne selekcije katere izmed evropskih držav je Ljubomir Vranješ včeraj zbral svojo slovensko četo na kratkem srečanju v prestolnici in se s svojimi izbranci na večurnem druženju pogovoril o preteklosti in prihodnosti

Med drugim je Ljubomir Vranješ v pogovoru s kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN spregovoril tudi o koronavirusu. 

Bi lahko danes, ko je Slovenija znotraj svojih meja praktično izkoreninila koronavirus, dejali, da je v soočanju z epidemijo premagala Švedsko, ki ima poleg prej omenjenih več kot 25 tisoč še vedno okuženih tudi več kot 4100 smrtnih žrtev? Oziroma več kot 4000 več od Slovenije … "O tem bomo lahko govorili čez leto dni, prej ne. Ne verjamem, da je konec z epidemijo, tudi v Sloveniji ne. Mislim, da bo pozimi spet huje. Treba je vedeti, da je tu trenutno boljše, toplejše vreme kot na Švedskem. Ko dobiš bolezen, se v tem obdobju zunaj ne prenaša toliko. Švedi pa so veliko zaprti v prostorih in se bolj širi. Celotna slika se bo videla čez leto dni, takrat bomo lahko ocenjevali. Švedi so s svojimi ukrepi stoodstotno naredili nekaj dobrega in nekaj slabega. Veliko ljudi je umrlo, posebej v domovih za ostarele. Priznali so, da bi morali prej testirati zdravstvene delavce. To je bila zagotovo napaka," je priznal Vranješ.

ZA PRIJATELJA USODEN KORONAVIRUS, ZA NEKDANJEGA REPREZENTANTA NESREČA

Potem je za nekaj trenutkov ostal brez besed, se zazrl v prazno. Ko smo ga vprašali, ali je imel tudi sam kakšno bližnjo izkušnjo s koronavirusom oziroma boleznijo covid-19 … "Imel sem ... Umrl je eden od mojih prijateljev, imel je komaj 40 let. Tako da ja, naš sistem ni optimalen, ampak takšna je situacija," je razmislil 46-letnik, ki v podrobnosti ni šel niti nismo vanj želeli vrtati. Spomini na tragedijo so pač še sveži, kot tudi na nedavno smrt nekdanjega švedskega reprezentanta Fredrika Larssona … "To pa je že druga zgodba. Imel je prometno nesrečo. Vozil se je s kolesom, pa ga je zbil avto. V takih trenutkih spoznaš, da je življenje kratko. To je opomin, da moraš živeti za danes in ne za jutri," je sklenil Ljubo Vranješ.

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike