bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

STA
STA
1 26.01.2020 15:48:10

Hrvat najboljši posameznik EP, v idealni postavi tudi SLOVENEC! Res sem vesel in ponosen

Reuters
Evropska rokometna zveza je pred današnjo finalno tekmo evropskega prvenstva med Španijo in Hrvaško, ki se bo v Stockholmu pričela ob 16.30, sporočila, da je Hrvat Domagoj Duvnjak najbolj koristen igralec (MVP) letošnjega turnirja na Švedskem, Norveškem in v Avstriji. Slovenec Blaž Janc si je prislužil mesto v idealni postavi turnirja.

Poleg Janca, najboljšega krilnega igralca na desni strani na letošnjem zaključnem turnirju, so v idealni postavi še Španca Gonzalo Perez de Vargas (vratar) in Jorge Maqueda (desni zunanji), Norvežana Magnus Joendal (levo krilo) in Sander Sagosen (levi zunanji), Hrvat Igor Karačić (srednji zunanji) in Madžar Bence Banhidi (krožni napadalec).


Najboljši obrambni igralec je Nemec Hendrik Pekeler, najboljši strelec pa Sagosen, ki je na devetih tekmah zadel 65 golov.

"To je velika nagrada. Res sem vesel in ponosen, da se mi je uspelo prebiti v idealno postavo evropskega prvenstva. To mi zagotovo ne bi uspelo brez naše ekipe. Končno četrto mesto je vrhunska uvrstitev. Prikazali smo dobre igre, v ekipi je vladalo izjemno vzdušje. Precej stvari se je 'poklopilo'. Rad bi se zahvalil ekipi in celotni Sloveniji za podporo, ki smo je bili deležni. Upam, da bom tudi na prihodnjih akcijah kazal tako dobre predstave," je v zvezi s tem dejal Janc, ki bo po koncu sezone zapustil Kielce in se preselil v Barcelono.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike