Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.01.2020 20:41:40

EPSKO! To, kar je ŽENA sporočila BOMBAČU pred tekmo, je preprosto – TOP!

Reuters
Slovenski rokometaši so na eni svojih najbolj pomembnih tekem na letošnjem evropskem prvenstvu pokazali, da so iz pravega testa. Po hudem boju je padla Portugalska, po zmagi so si zagotovili vsaj obračun za peto mesto konec tega tedna v Stockholmu, dosegljiv pa je tudi polfinale. Ob tem so si izborili nastop v kvalifikacijah za OI v Tokiu.

"To je lepo slišati, tega zares nisem vedel," je slovenskim poročevalcem iz Malmöja s pristnim presenečenjem dejal slovenski selektor Ljubomir Vranješ po vprašanju, da je skupaj s svojimi varovanci izpolnil primaren cilj. To je bil nastop na enem od aprilskih kvalifikacijskih turnirjev za poletne olimpijske igre v Tokiu.

"Vesel sem za igralce, to so si zares zaslužili, vseskozi so se borili in trudili za to, da si izborijo možnost za nov nastop na olimpijskih igrah," je dejal Vranješ.

"Na današnji tekmi smo imeli nekaj težav v prvem polčasu, v drugem pa smo imeli popoln nadzor nad tekmeci. Imeli smo tudi nekaj sreče, Portugalci zaradi veliko izključitev niso mogli veliko igrati sedem na šest, v čemer so zelo dobri," je še dodal Vranješ.

Tekmo je na tribuni spremljal tudi prvi mož RZS Franjo Bobinac, ki ni mogel skriti navdušenja po dosedanjem poteku turnirja. "Izjemno sem vesel za fante, ki so se vseskozi trudili in so fantastični. Na vseh tekmah so pokazali veliko kompaktnost, slabih je bilo le deset ali petnajst minut. Na tekmi s Portugalci so v prelomnih trenutkih pokazali svojo zrelost in so s pravim kolektivnim duhom in bojevitostjo tudi zasluženo zmagali. Čestitke strokovnemu štabu, predvsem pa fantom na igrišču," je dejal Bobinac.



"Po tekmi mi je padel kamen od srca," je takoj po tekmi dejal Bombač in dodal: "Pred tekmo sem dobil ogromno sporočil. Žena mi je napisala, da povedem ekipo in poletim z njo. Lepo je, ko veš, da nekdo misli nate in te spodbuja. Borili smo se za Slovenijo, pokazali smo pravi značaj. Pred prvenstvom sem govoril, da smo 'veliki fantje', kar smo dokazali. Pred dvema dnevoma smo bili na tleh, a smo se pobrali in pokazali svojo moč. Jaz še nisem pripravljen oditi domov, gremo v Stockholm, a ne na tekmo za peto mesto, temveč na polfinale."

"Na tej tekmi smo dali vse od sebe, šli na 'glavo' in se dobro pobrali po porazu z Madžari. V obrambi smo porabili zadnje atome moči in se dobro pripravili na portugalsko igro sedem na šest. Naša dobra obramba je bila ključ do zmage. V napadu smo zgrešili nekaj 'zicerjev', vključno z menoj, a ... Naš cilj smo izpolnili, a gremo naprej, zmaga nad Norvežani nam prinaša polfinale," je dejal Blaž Blagotinšek.

"V drugem polčasu smo v obrambi zelo garali. Neprestano smo skakali sem ter tja, na trenutke sploh nisem vedel, kje sem. Portugalce smo zaradi tega neprestanega gibanja pošteno zmedli, naša obramba je bila za njih velika uganka," je po zmagi nad Portugalci dejal vidno utrujeni Borut Mačkovšek.

Slovenski rokometaši se bodo v sredo ob 18.15 pomerili z Norvežani.

Značke: rokomet, ep

Članki iz rubrike