palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

STA
STA
1 17.12.2019 13:01:01

Novi SLOVENSKI SELEKTOR je s svojimi prvimi besedami NAVDUŠIL navijače: Tega se najbolj veselim!

www.alesfevzer.com
Člani predsedstva Rokometne zveze Slovenije so po 21 dneh iskanja naslednika Veselina Vujovića vendarle izbrali novega selektorja moške reprezentance. To mesto je zasedel 46-letni Šved Ljubomir Vranješ, ki se je z vodstvom zveze dogovoril za sodelovanje do leta 2024.

"Zelo smo veseli, da smo našli resnično vrhunskega strokovnjaka, ki so ga potrdili tudi člani predsedstva RZS. Vranješ je izpolnil vse štiri kriterije, ki smo jih postavili v iskanju novega selektorja," je na današnji dobro obiskani novinarski konferenci v ljubljanskem hotelu hotel InterContinental uvodoma dejal predsednik RZS Franjo Bobinac.

"Gre za dobrega in uglednega strokovnjaka, ki ima veljavo tudi na mednarodni ravni. Ob tem je v času igralske kariere osvojil številna odličja na velikih tekmovanjih in se izkazal tudi na trenerskem področju. S Flensburgom je leta 2014 je osvojil ligo prvakov, nemški klub pa je tedaj igral vrhunski in najlepši rokomet. Hkrati pa gre za zelo analitičnega trenerja, pravega predstavnika skandinavske šole rokometa, hkrati pa gre za izjemno karizmatičnega vodjo," je dodal Bobinac.

"Odločilno vlogo pri izbiri Vranješa na mesto selektorja je bilo, da je izredno ambiciozen in verjame v slovensko reprezentanco," je še na koncu dejal prvi mož RZS.

Vranješ zavoljo klubskih obveznosti pri Kristianstadu ni bilo na današnji dobro obiskani novinarski konferenci, slovenski sedmi sili se je iz Švedske predstavil prek videokonference.

"V veliko čast si štejem, da sem dobil priložnost, da vodim slovensko reprezentanco. Novega izziva v svoji karieri se zelo veselim, prav tako dela z izjemnimi slovenskimi igralci. Pred nami je težka naloga, a verjamem, da bomo v bližnji projekt vsi vložili vse svoje moči in sposobnosti. Slovenski sistem igre mi je znan, prav tako posamična kakovost igralcev. Na Švedskem želimo ostati v igri za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu," je iz Skandinavije v kratkih črticah med drugim dejal Vranješ.



Novi prvi šef elitne izbrane vrste obžaluje, da bosta na EP manjkala poškodovani Matej Gaber in Marko Bezjak, ki je pred kratkim končal reprezentančno pot, z izborom 28 kandidatov, ki sta jih določila Uroš Zorman in direktor reprezentance Uroš Mohorič, pa je zadovoljen.

Hkrati je Vranješ, ki je enajsti selektor reprezentance - pred njim so bili na tem položaju Tone Tiselj, Miro Požun, Slavko Ivezič, Leopold Jeras, Matjaž Tominec, Niko Markovič, Kasim Kamenica, Zvonimir Serdarušić, Boris Denić in Veselin Vujović - napovedal, da bo že danes stopil v stik z Zormanom, ki tudi po odhodu Vujovića ostaja prvi pomočnik reprezentance.

Vranješ bo zaradi klubskih obveznosti v Slovenijo prišel 27. decembra, torej dan po začetku priprav, uvodna treninga bosta tako minila pod taktirko Zormana.

Šved bo ognjeni krst na slovenski klopi imel 3. januarja 2020 na pripravljalni tekmi proti Severni Makedoniji v Slovenj Gradcu. Slovenija se bo dan kasneje v Trbovljah pomerila še s Črno goro.

Članki iz rubrike