Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 10.12.2019 18:52:39

GAJIĆ ISKRENO O REPREZENTANCI: "Ne bi bilo fer. Toda ali je bilo fer do mene?

Arsen Perić
Dragan Gajić odkrito o svoji reprezentančni prihodnosti.

Po slovesu Veselina Vujovića se je ob Stašu Skubetu kot drugi tihi kandidat za morebitno vrnitev v reprezentanco najglasneje omenjal Dragan Gajić. Eden prvih odpisanih v Vujovićevi eri. A v nasprotju s Stašem se ‘Gajo’ zagotovo ne bo vrnil, vsaj ne na Euru. Uroš Zorman je v navezi z vodstvom RZS naslednjemu selektorju za desnokrilni položaj izbral ustaljeno trojko Blaž Janc-Gašper Marguč-Mario Šoštarić.

Nič spornega, da ne bo pomote. Vsi trije so igralci najvišjega kakovostnega razreda, ki igrajo za najmočnejše klube v Evropi – Janc za Kielce (od poletja Barcelono), Marguč skupaj z Gajićem za Veszprem, Šoštarić za Szeged. Glede na vse okoliščine, povezane predvsem s pomanjkanjem časa do evropskega prvenstva, pomembnostjo tega in dejstvo, da bo še neimenovani novi selektor imel le dva tedna časa za pripravo ekipe, korenitejše spremembe bržkone niti ne bi bile smiselne.


Gajić se tega zaveda, zato niti ni bil razočaran, ko njegov dolgoletni reprezentančni soigralec in kolega iz tako imenovanega hero teama na seznam 28 igralcev s pravico nastopa na Euru ni zapisal njegovega imena. »Ne, ne, ne. Moram biti iskren in reči, da ko se nekaj odločim, potem tako je. Obžalujem edino to, da v svoji karieri nisem izkusil olimpijskih iger, ampak ko sem razmišljal o vsem skupaj, sem ugotovil, da smo na desnem krilu res vrhunsko pokriti. Sploh nima smisla, da se vračam v reprezentanco,« je sprva na dokončno reprezentančno upokojitev namignil Gajić, ki je reprezentančno zgodbo sicer zaključil po Euru 2016 na Poljskem, nato pa malce na glas razmislil …

»Ne bom rekel, da ne bi prišel, če bi me poklicali za kvalifikacije za olimpijske igre. To bi bila laž, kajti olimpijske igre so vedno bile in bodo moj cilj. Toda po drugi strani – zakaj bi šel na kvalifikacije, če si jih nisem izboril? No, po tretji strani lahko rečem, da sem si kvalifikacije za Rio izboril, a na njih nisem igral, tako da ... Če razmišljam, da ne bi bilo fer, pridem do tega, da ni bilo fer do mene. Bomo videli. Za kvalifikacije sem odprt, vendar mi ni bilo do tega, da bi rinil na evropsko prvenstvo, saj smo na desnem krilu res dobro pokriti. Zdaj je najpomembneje, da pride nov selektor in se potem čim bolje odigra evropsko prvenstvo. Fantom je treba dati mir, selektorju pa pustiti, da dobro pripravi reprezentanco. Vemo, da vsi delajo v dobrobit slovenskega rokometa,« se je razgovoril 35-letni Celjan.

Z zamenjavo na selektorskem stolčku si kaj preveč ni belil glave. Tudi komentirati je ni želel preveč … »Spremljam samo prek medijev. Ne vem, kaj bi rekel, saj sem v specifičnem položaju. Lahko bi veliko rekel, pa s tem ne bi nič povedal, ali pa malo rekel, pa veliko povedal. 'Tajming' zamenjave je zahteven, posebej za naslednjega selektorja, ker je veliko v igri. Ampak prepričan sem, da so se na zvezi dobro odločili. Odkar je predsednik Franjo (Bobinac, op. p.), niso povlekli nobenih čudnih potez, razen Bokija (Borisa Denića, op. p.) so mogoče kakšen mesec prehitro odstavili, toda to je samo moje mnenje. Sicer pa zelo dobro vodijo, pametno, in bodo kljub nerodnemu tajmingu naredili tako, da bo dobro izpadlo. Bodočemu selektorju želim res vse naj naj in ogromno sreče,« je poudaril četrti najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance.

Članki iz rubrike