nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

ru
ru
2 21.03.2019 14:37:22

Vujović OSTRO o ZVEZDNIKU reprezentance: Morda bi bilo dobro, da nekdo vzame mokro vrv in ga namlati

Veselin Vujović
seha-liga.com
Slovensko rokometno reprezentanco aprila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo čakata dve tekmi proti Nizozemski, selektor Veselin Vujović pa je že izbral igralce za ta drugi kvalifikacijski cikel.

Vujović si je za obračuna proti Nizozemski - prvi bo 11. aprila v Almereju, drugi pa tri dni pozneje v Celju, želel najmočnejšo postavo, a tudi tokrat vseh igralcev ni mogel zbrati. Cingesar je odpadel zaradi težje poškodbe, poškodovan naj bi bil tudi Marko Bezjak, ki je to sporočil direktorju Urošu Mohoriču, s selektorjem pa se ni slišal.

"Direktorju svoje izgovore lažje pove, z mano pa ni prišel v stik, saj se najbrž boji, da ga bi prepričal, da vseeno pride," je na novinarski konferenci dejal selektor, ki je imel nekaj dilem, največja je bila, ali naj pokliče Boruta Mačkovška ali ne. 

430-24-mackovsek
Grega Wernig

Ta ga je večkrat razočaral s svojim odnosom, a na koncu se je vendarle odločil, da mu ponudi še eno priložnost. "V Franciji po prijateljskih tekmah sem se z njim pogovoril, mu očital nekatere stvari in ga resno opozoril. Njegov odnos do reprezentance, vedenje, forma in način, kako si predstavlja rokometno igro, niso primerni za reprezentanco, zdaj bo kdo rekel poglejte norega Balkanca, ampak mogoče bi bilo dobro, da nekdo vzame mokro vrv in ga namlati, sam sem to včasih hotel storiti. Po drugi strani pa je visok prek dveh metrov, ima skok, ki pa ga mi vsi še čakamo. Ko da gol, mi vsi padamo v nezavest, ne vidimo pa, da pet strelov zgreši in ne igra dobre obrambe," je bil slikovit Črnogorec, ki ne more računati tudi na dva vratarja, poškodovanega Matevža Skoka in Klemna Ferlina, ki ima težave z alergijo. Ob Urhu Kastelicu in Urbanu Lesjaku je tako od vratarjev na seznamu še Rok Zaponšek, član madžarske ekipe Csurgoi.

Selektor je prvič poklical tri desna krila, ki se naj bi na dveh tekmah razdelili minute na igrišču, ob Blažu Jancu in Gašperju Marguču bo v ekipi tudi Mario Šoštarič, na mestu desnega zunanjega je zaradi dobre forme Nejc Cehte dobil prednost pred Žigo Mlakarjem. Po odpovedi Bezjaka na položaju organizatorja igre ni bilo, ob Mihi Zarabcu in Deanu Bombaču bo priložnost dobil Rok Ovniček. Mesto levega zunanjega je po mnenju Vujovića najbolj problematično, ob Mačkovšku je poklical še Aleksandra Špendeta in Nika Heningmana, ki pa v Pick Szegedu ne igra veliko.

Seznam reprezentance:
- vratarji: Urh Kastelic, Urban Lesjak, Rok Zaponšek;
- krožni napadalci: Matej Gaber, Vid Poteko, Blaž Blagotinšek;
- desna krila: Blaž Janc, Gašper Marguč, Mario Šoštarič;
- desni zunanji: Nejc Cehte, Jure Dolenec, Vid Kavtičnik;
- srednji zunanji: Miha Zarabec, Dean Bombač, Rok Ovniček;
- levi zunanji: Borut Mačkovšek, Nik Heningman, Aleksander Špende;
- levi krili: Tilen Kodrin, Matic Verdinek

Članki iz rubrike