Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
2 10.01.2019 06:54:49

Na Danskem in v Nemčiji se začenja boj za rokometni prestol

Nikola Miljković
Danes se začenja 26. svetovno prvenstvo v rokometu za moške, ki ga bosta do 27. januarja gostili Nemčija in Danska. Uvodna tekma bo ob 18.15, ko se bo Nemčija v Berlinu pomerila s Severno in Južno Korejo, ob 20.15 bo v Koebenhavnu obračun med Čilom in Dansko. Naslov svetovnih prvakov branijo francoski rokometaši.

Letošnji mundial bo potekal v Koebenhavnu, Herningu, Berlinu, Kölnu, Münchnu in Hamburgu.

Slovenija, ki je pred dvema letoma navdušila v Franciji in po neverjetnem preobratu v dvoboju s Hrvaško osvojila bronasto kolajno, ne bo nastopila na letošnjem zaključnem turnirju. Načrte ji je prekrižala Madžarska, ki je na lanskih kvalifikacijskih dvobojih slavila s skupnim izidom 51:50.

Slovenske barve bosta na Danskem in v Nemčiji tako zastopala sodnika Bojan Lah in David Sok, na klopi Savdske Arabije pa je nekdanji slovenski selektor Boris Denić.



Na letošnjem sklepnem turnirju bodo v skupini A v Berlinu nastopile Francija, Rusija, Nemčija, Srbija, Brazilija ter Južna in Severna Koreja, v skupini B v Münchnu Španija, Hrvaška, Makedonija, Islandija, Bahrajn in Japonska, v skupini C v Herningu Danska, Norveška, Avstrija, Tunizija, Čile in Saudska Arabija ter v skupini D v Koebenhavnu pa Švedska, Madžarska, Katar, Argentina, Egipt in Angola.

Po tri najboljše izbrane vrste iz vseh štirih skupin se bodo uvrstile v glavni del tekmovanja, križata pa se skupini A in B ter C in D, druge ekipe pa bodo svoje nastope nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu za razvrstitev od 13. do 16., 17. do 20. ter 21. do 24. mesta.

Tekme glavne skupine I bo gostila slovita Lanxess Arena v Kölnu, tekme skupine II pa bodo v Herningu. Polfinalni tekmi bosta v Hamburgu, za končne odločitve pa v Herningu.

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike