mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 30.11.2018 22:47:33

Črnogorke premočne za srčne slovenske rokometašice

alesfevzer.com
Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na današnji uvodni tekmi skupinskega dela evropskega prvenstva v francoskem Nancyju izgubila proti Črni gori s 26:32 (12:18). Slovenija se bo v prihodnjem krogu pomerila s Francijo, tekma se bo v nedeljo, 2. decembra, pričela ob 15. uri.

* Dvorana Jean Weille, sodnici: Nastase in Raluca Stancu (obe Romunija).
* Črna gora: Rajčić 1, Nenezić, Radičević 7, Jauković 6 (1), A. Bulatović 1, Klikovac, Ujkić, Premović, K. Bulatović 2 (1), Brnović 5, Pavičević, Ramusović 2, Mehmedović 4, Despotović 3, Raičević 4, Grbić 1.
* Slovenija: Zec, Vojnović, Gros 8 (3), Krajnc, Žabjek, Stanko 5, Abina, Barič, Mavsar 7 (3), Ferfolja 3, Zulić 3, Pišek, Vučko, Krhlikar, Beganović 5, Amon 1.
* Sedemmetrovke: Črna gora 3 (2), Slovenija 6 (6).
* Izključite: Črna gora 12, Slovenija 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so doživele poraz na svoji premierni tekmi na letošnjem zaključnem turnirju v Franciji. Rokometno mero so jim vzele izjemno kakovostne Črnogorke, ki so uveljavile vse svoje prednosti in proti srčnim Slovenkam osvojile prvi par točk v skupini B.

Slovenke po dnevu premora v tukajšnji dvorani Jean Weille v Nancyju čakata še težji preizkušnji. Najprej se bodo v nedeljo, 2. decembra, ob 15. uri pomerile s Francozinjami, lanskimi svetovnimi prvakinjami iz Nemčije, ki so na četrtkovi otvoritveni tekmi evropskega prvenstva izgubile proti Rusinjam s 23:26, v torek, 4. decembra, pa jih čaka še obračun z zadnjimi zmagovalkami olimpijskega turnirja v Rio de Janeiru 2016 - Rusinjami.



Slovenke so na najboljši možni način odprle svoj prvi dvoboj v Nancyju. Primanjkljaj v višini in moči so nadomestile s srčnostjo in preudarno igro v napadu, tudi obramba je bila na zelo visoki ravni. Do 12. minute so bile povsem enakovredne uveljavljenim tekmicam iz Črne gore (4:4), nato pa so se v njihovi igri začele pojavljati prve razpoke. Nekaj je temu prispevala izjemno groba črnogorska obramba na meji dvominutne izključitve, a tudi prve menjave v slovenski ekipi. Igralke s klopi niso mogle slediti ostremu ritmu dobro podkovanih črnogorskih igralk, v 18. minuti so prvič na dvoboju zaostale za štiri gole (6:10).

Po Bregarjevi minuti odmora se razmerje moči na igrišču ni spremenilo, njegove izbranke nikakor niso zmogle nadoknaditi zaostanka v golih, najvišji primanjkljaj pa so si priigrale prav ob odhodu na veliki odmor, ko so zaostale za šest golov (12:18).

Slovenke so drugo polovico tekme odprle na najboljši možni način in v uvodnih petih minutah in pol naredile delni izid 5:1 ter prisilile švedskega strokovnjaka na črnogorski klopi Pera Johanssona, da je vzel minuto odmora. Po zaslugi učinkovite igre prve zvezdnice slovenske reprezentance Ane Gros, pa tudi nekaterih obramb v prvem polčasu povsem "nevidne" vratarke Branke Zec, so se povsem približale tekmicam in znižale na 17:19, po črnogorskem delnem izidu 2:0 pa je enominutni premor zahteval tudi Bregar.

Njegove varovanke navkljub trudu in želji niso ogrozile Črnogork, nekajkrat so se jim približale na tri gole (19:22, 20:23, in 23:26), bližje pa niso zmogle. Tekmice so bile vselej za korak pred njimi, po slovenskem zaostanku 25:32 v 52. minuti pa je bilo jasno, da bodo doživele prvi poraz na letošnjem evropskem prvenstvu.

V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli. Tamara Mavsar je prispevala sedem, Tjaša Stanko in Aneja Beganović pa po pet zadetkov. Vratarka Branka Zec je zbrala devet obramb.

Značke: rokomet, ep, ženske

Članki iz rubrike