Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 24.06.2018 13:41:42

Grenlandija in Čile za zadnje prosto mesto na rokometnem SP 2019

Na panameriških moških rokometnih kvalifikacijah v grenlandskem Nuuku so si Argentinci in Brazilci z uvrstitvijo v veliki finale že izborili nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo v začetku prihodnjega leta na Danskem in v Nemčiji, za zadnje prosto mesto pa so kandidati igralci iz Grenlandije in Čila. Zmagovalci tega dvoboja se bodo prebil na SP.

Na zaključnem turnirju, ki bo med 9. in 27. januarjem prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji, ne bo nastopila Slovenija. Tretjeuvrščena izbrana vrsta z zadnjega SP v Franciji 2017 je v dodatnih kvalifikacijah morala priznati premoč Madžarski.

Žreb skupin se bo v ponedeljek, 25. junija, v Koebenhavnu pričel ob 12.30. Mednarodna rokometna zveza (IHF) je obelodanila nosilce skupin, to so Francija, Španija, Švedska in Danska. V drugem jakostnem bobnu so Hrvaška, Rusija, Norveška in Madžarska, v tretjem Katar, Nemčija, Avstrija in Makedonija, v četrtem Srbija, Tunizija, Islandija in najboljša ekipa iz panameriških kvalifikacij (Brazilija ali Argentina), v petem Egipt, Bahrajn ter druga (Brazilija ali Argentina) in tretjeuvrščena izbrana vrsta iz panameriških kvalifikacij (Grenlandija ali Čile), v šestem bobnu pa so Južna Koreja, Saudska Arabija, Angola in Japonska.

Značke: rokomet, sp, kvalifikacije

Članki iz rubrike