renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Gregor Lisec
Gregor Lisec
1 15.06.2018 08:16:37

Veselin Vujović na dolgo in široko o izgubi matere, obisku groba in "wild cardu": Lepo vas prosim ljudje, mi smo ...

Martin Metelko
Za Veselinom Vujovićem so težki dnevi, morda najtežji, odkar se nekoč najboljši rokometaš sveta in danes eden najbolj razvpitih trenerjev ukvarja s tem športom. Na dan prve kvalifikacijske tekme z Madžarsko je bila v Cetinju pokopana njegova mama, nekaj ur zatem je s svojo reprezentanco v Kopru doživel enega najhujših porazov, odkar vodi Slovenijo, v sredo je po pirovi zmagi v Veszpremu ostal pred vrati naslednjega svetovnega prvenstva.

Povratna tekma z Madžari se je iztekla povsem drugače kot prva v Kopru, a Slovenije na naslednjem svetovnem prvenstvu vseeno ne bo.
Fantom sem po tekmi v slačilnici rekel: »Dokler sem jaz vaš selektor, poskušajte verjeti v to, kar vam govorim.« Prvo tekmo je vedno najpomembneje dobiti z golom, ponavljam, golom razlike. Ni treba divjati, ker je lahko en gol dovolj, sedem pa premalo. Vsaka tekma je poglavje zase. Ko smo pet ali šest minut pred koncem tekme izgubljali za tri gole, sem se jim med minuto odmora trudil razložiti, da bi bilo zelo pomembno izgubiti za gol ali remizirati. Potem bi bilo v Veszpremu povsem drugače. Oni pa so bili nervozni. Zakaj? Pričakovali smo, da jih bomo premagali s petimi, šestimi goli razlike, kar naenkrat pa smo se znašli v zaostanku in zagrabila nas je panika. Na hitro smo nekajkrat vrgli proti golu in prišlo je do poraza s petimi goli.

Kar se je izkazalo za previsok zaostanek.
Po prvi tekmi sem rekel, da smo od uvrstitve na SP oddaljeni svetlobna leta, in to se je izkazalo za resnično. Kvalifikacije smo izgubili v Kopru. Na drugi tekmi smo bili ves čas zraven, čeprav smo v tekmo spet šli prestrašeno. Zmanjkalo je tudi nekaj športne sreče.

V kvalifikacijah za prejšnje svetovno prvenstvo ste izločili Norvežane, pa so ti vseeno nastopili v Franciji in tam osvojili srebrno kolajno. Morda še vidite kakšen scenarij, po katerem bi Slovenija vendarle zaigrala v Nemčiji in na Danskem?
Nemogoče, ker so »wild card« že dali Japonski, ker je ta prirediteljica naslednjih olimpijskih iger. Oni vedo, komu dati oziroma kje je denar.No, za Nemčijo so pred SP 2015 v Katarju vendarle našli prostor, čeprav tudi takrat »wild carda« ni bilo več na voljo.
Drži, takrat so vrgli ven Avstralijo. To je bil precedens. Lepo vas prosim ljudje, mi smo Slovenija …

Resda ste to akcijo zaključili z zmago, ampak verjetno vam zaradi vsega, kar se vam je zgodilo, ne bo ostala v lepem spominu. Kako težki dnevi so to bili za vas?
Ne morete si niti predstavljati, iskreno povem (nastal je premolk, nadaljeval je s tresočim glasom in solznimi očmi ...), komaj čakam, da grem domov in vidim svojo družino. Da grem na grob svoje mame. Vse to sem zelo težko prenesel. Mogoče tudi jaz na tisti prvi tekmi nisem imel potrebne energije, ravno tisti dan je bil pogreb. Morate me razumeti, nisem kamen, tudi jaz sem človek.

...

CELOTEN INTERVJU Z VESELINOM VUJOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PETKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: vujović, intervju

Članki iz rubrike