rosvita02 Odkrito.si

Priznanje: Rosvita Pesek spregovorila o prepirih z...

Ana_Bar_091 Svet24.si

Jasna Kuljaj povedala, kakšna bo njena prihodnost

denar evro Petisvet.si

Če ga najdete, ga dobro poglejte! Vreden je več,...

Vrtec_3 Svet24.si

Drama v vrtcu: Zalezovala je celo babice in dedke ...

camila s krono Svet24.si

Camilla bo kraljica, ker je tak zakon!

andrej škufca Njena.si

Andrej Škufca svetu predstavil sina Valentina!

Ana Dolinar Njena.si

Ana Dolinar bo spet mamica

STA
STA
0 31.05.2018 12:59:10

Danska pozabljena, na vrsti odločilna tekma s Češko

Grega Wernig
Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je na sredini kvalifikacijski tekmi za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji v Celju proti Danski prikazala v lepi luči, navkljub srčni in bojeviti predstavi pa ostala brez točk. Odločilna tekma jo čaka v nedeljo, 3. junija, ko se bo pomerila s Češko. Tekma v Mostu se bo pričela ob 19. uri.

Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja so bile v knežjem mestu celotno tekmo enakovredne veliko bolj uveljavljenim danskim tekmicam, na koncu pa so jih malenkosti ločile od velikega skalpa. A tudi ob morebitni zmagi nad Dankami se razmerje moči v kvalifikacijski skupini 5 ne bi spremenilo, saj so Čehinje pozno sinoči v Reykjaviku osvojile obe točki, tako da bo odločitev o nastopu Slovenk na EP v Franciji padla šele v nedeljo. Slovenke na tej tekmi morajo zmagati, v nasprotnem primeru bodo zasedle tretje mesto in ostale brez nastopa na EP.

"Čehinje so glede na vse rezultate v preteklosti pred nami, na odločilni tekmi v Mostu pa bodo tako kot mi pod velikim tekmovalnim pritiskom. Igrajo obrambo 5-1, ki mojim varovankam ne ustreza, tako da se moramo na Čehinje dobro pripraviti in njihovo igro analizirati do najmanjših podrobnosti," je pred bližnjo odločilno tekmo dejal Bregar.


"Čehinje so v zadnjem času v velikem vzponu. Vidi se, da dobro delajo in imajo v svojih vrstah izjemne posameznice. Zavedamo se, da nas čaka zelo zahtevna tekma, že na lanski prvi medsebojni tekmi v Celju pa smo se lahko prepričali o kakovosti čeških igralk. Po zahtevni tekmi z Dansko se moramo čim bolje spočiti, na Češkem pa narediti vse, da dosežemo zmago," je dejala po hudi poškodbi povratnica na rokometna igrišča Tamara Mavsar in nato dodala: "Moram potrkati, moje koleno je v redu. Pripravljena sem dobro, v obdobju rehabilitacije sem trdno garala. Zaenkrat nimam nobenih težav, upam, da bo tako tudi naprej."

Po petih krogih v kvalifikacijski skupini 5 vodi Danska z desetimi točkami, na drugem mestu je Češka s petimi, Slovenija je zbrala štiri, Islandija pa eno točko.

Nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo med 29. novembrom in 16. decembrom v Parizu, Nantesu, Montbeliardu, Nancyju in Brestu, so si po nepopolnem petem krogu poleg gostiteljice Francije že zagotovile Norveška, Srbija, Švedska, Danska, Španija in Madžarska.

Članki iz rubrike