1 Odkrito.si

»Čutila sem, da se bo danes tukaj zgodilo nekaj ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 24. julija

lev Petisvet.si

Najbolj zanimive lastnosti ljudi, ki so rojeni v ...

miro cerar bmw Svet24.si

Dodatnih 40 tisoč evrov instituciji, ki je skoraj...

ana ivanovic Svet24.si

FOTO: Ana Ivanović pokazala nosečniški trebušček

TRKAJ 7 Njena.si

To je hčerka Roka Trkaja

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Fant jo je pustil zaradi ...

ru
ru
0 23.03.2018 10:31:23

BRUTALNO ISKRENO! Veselin Vujović na španskem radiu z najhujšo obtožbo nad sodnike

www.alesfevzer.com
To je boj Veselina Vujovića z Mednarodno rokometno zvezo. Po njegovem je to boj z mlini na veter. Ampak, ne more iz svoje kože, takšen človek je.

EHF ima dovolj vzvodov, da doseže svoje. Kot trener Kopra je plačal za eksces v Našicah, dobil je tri tekme (pravzaprav dve in eno pogojno) prepovedi vodenja tekme v Evropi. V osje gnezdo je dreznil kot slovenski selektor na evropskem prvenstvu na Hrvaškem, ko se je upravičeno razjezil na sodnike po tekmi z Nemčijo. Takrat ga veljaki EHF niso kaznovali, kot da bi se zavedali, da vendarle vse ni bilo v redu oziroma da vse ni bilo pošteno.

Vujović je pred dnevi gostoval na radiu Marca in brez dlake na jeziku povedal vse, kar mu je ležalo na srcu: "Čim povzdignem glas, me kaznujejo. Raje imajo tiste, ki molčijo. Med tekmovanji so vedno v najboljših hotelih. Vozijo se v najboljših avtomobilih, igralci pa niso zadovoljni s prevozom. V hotelskih restavracijah izbirajo, kaj želijo jesti, ekipe pa se na drugi strani pritožujejo nad slabo hrano. Tudi sam sem spoznal, da naš šport s temi ljudmi ne napreduje. Zavedam se, da me bodo kaznovali, ko bodo slišali to izjavo. Ampak, kar naj kaznujejo ... sem ponosen človek, prestrašen pa nisem."V nadaljevanju gostovanja na španskem športnem radiu se je Črnogorec iskreno skesal, češ da ni nedolžen: "Včasih pač ne morem iz svoje kože, ne morem zdržati. Včasih je kakšna sodniška odločitev nenamerna, tega se zavedam, vendar težko to sprejmem. Obenem vsi dobro vemo, da so Danci, Francozi in Nemci nedotakljivi."

Ni se zaustavil, Vujović je nadaljeval še bolj drzno, še bolj brutalno iskreno: "Ko sodniki naredijo napako in jaz skočim pred njih, občutim vonj alkohola. To sem že večkrat želel dodati v zapisnik, ampak sta me delegat in predsednik prepričala, da tega ne storim, saj bi s tem kazen na koncu doletela nas, ne pa njih. Enkrat te pokradejo, naslednjič vse skupaj umirijo in pride do tega, da je sojenje celo škandalozno v mojo korist. Živijo od tega športa, vendar imajo le svoj interes."

Članki iz rubrike