Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ru
ru
24 23.01.2018 12:14:30

Šokantno hrvaško ODPRTO PISMO VESELINU VUJOVIĆU: Preberite si TOLE! Užalili ste tudi slovenske navijače

Martin Metelko
Z odprtim pismom se je oglasil župan Svetega Martina na Muri, ki ga je slovenski rokometni selektor označil za Vukoj*bino.

Pismo objavljamo v celoti in z našim prevodom, s katerim smo skušali obdržati vse pomembne elemente. 

Spoštovani gospod Veselin Vujović!

Izjemno vas cenim kot vrhunskega športnika-rokometaša, kot odličnega trenerja in selektorja sosedske reprezentance Slovenije ter občudujem vse vaše uspehe, ki ste jih dosegli v Vaši dolgi športni karieri. In ravno zato me je še toliko bolj začudilo, prav tako kot občane naše male občine Sv. Martin na Muri, ker ste nas etiketirali z žaljivim izrazom.

Zavedam se, da ste v svojem življenju obiskali mnoge destinacije in videli beli svet, a kljub temu menim, da si nismo zaslužili, da naše okolje, na katerega smo še kako ponosni, omenjate s tako grdim imenom,

Občina in vsi prebivalci naše občine, še posebej pa uslužbenci hotela, v katerem ste nastanjeni z Vašo in tudi z drugimi reprezentancami (Nemčija, Danska, Šeška, Španija, Makedonija), so vas sprejeli razširjenih rok in s ponosom ter pripravljenostjo, da Vam ugodijo v vsem z namenom, da bi bilo Vaše bivanje kar se da ugodno.

Morda niste vedeli, da je prav občina Sv. Martin na Muri dobitnica kar nekaj domačih, evropskih in tudi svetovnih priznanj kot destinacija odličnosti, ki so jo prepoznali turistični delavci in ki temelji na nekaj kriterijih, med katere spadajo tudi ohranjanje narave in kulturne dediščine, kakovost življenja in še marsikaj. Da prav tej destinaciji, ki jo vi imenujete vuko*ebina, so dodelili najprestižnejša priznanja.

Občina Sv. Martin na Muri meji z Republiko Slovenijo ob reki Muri, ki je del zaščitenega okolja in spada v regionalni park Mura-Drava. Dobri odnosi z našimi prekmurskimi sosedi nikoli niso bili vprašljivi. Še več, tudi v najtežjih trenutkih smo si prizadevali, da bi takšni tudi ostali. Prebivalci z ene in druge strani meje živijo v istem okolju in spadajo v isto pokrajino ter po razvitosti niso naprednejši od nas. Zato vas sprašujem spoštovani gospod Vujović, ali potemtakem tudi prebivalci, ki vplačujejo v slovenski državni proračun, iz katerega ste prek RZS plačani tudi vi, prav tako živijo v vuko*ebini? Ali niste torej s to izjavo užalili samo nas, ampak tudi njih?

Morda ne veste, gospod Vujović, da v našo občino prihajajo na priprave hrvaški in tuji nogometni prvoligaši, prav tako kot naša nogometna reprezentanca, vendar se nikoli nihče ni pritoževal v tolikšni meri, da bi nam namenjal tako grde opazke. Kvečjemu nasprotno. Vsi so bili zadovoljni in so se vračali k nam. Žal mi je, da tako mislite o našem okolju, še posebej zato, ker to mnenje prihaja od tako visoko pozicionirane osebe spoštovane slovenske rokometne reprezentance in od takšnega rokometnega strokovnjaka, kot ste Vi.

Morda ste to izgovorili prehitro in niste razmišljali o svojih besedah in o tem, kar ste rekli, a če res tako mislite o našem okolju, potem menim, da to z vaše strani ni ravno modro. Nikoli mi ne bi padlo na pamet komentirati Vašega dela, ker ste v svojem poslu izjemen strokovnjak, a prav tako menim, da tudi Vam ne bi bilo treba komentirati in etiketirati našega okolja s takšnim nazivom. Okolja, ki vas je dočakalo odprtega srca in razširjenih rok.

Spoštovani gospod Vujović, saj poznate rek, da ni pomembno, kaj reče, ampak kdo reče. Glede na to, da Vi niste ravno kdorkoli in da niste rekli karkoli, sem začutil potrebo, da kot prebivalec tega okolja in tudi kot namestnik predsednika občinske uprave zaščitim ponos naših prebivalcev, ki nadvse cenijo okolje, v katerem živijo. Najmanj, kar pričakujem je, da se opravičite in na ta način pokažete, da Vam je žal zaradi takšne izjave.

S spoštovanjem in lepimi pozdravi

Martin Srša, namestnik predsednika občinske uprave Sv. Martin na Muri

Članki iz rubrike