Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
9 02.12.2017 19:29:51

UAUUU! UAUUU! KAKŠNA PREDSTAVA, KAKŠEN SKALP! Bregarjev otroški vrtec na kolena spravil veliko Francijo

twitter
Slovenske rokometašice so na prvi tekmi svetovnega prvenstva senzacionalno premagale Francijo (24:23). Francozinje, ki so olimpijske podprvakinje in tretje z lanskega EP, so morale podpisati predajo pred otroškim vrtcem Uroša Bregarja, v katerem ne manjka debitantk na veliki sceni. Presenečenje, senzacija, imenujte kakor hočete, definitivno pa eden najjvečjih skalpov v zgodovini slovenskega ženskega rokometa.

Kakšna predstava, kakšna tekma! Junakinj pa več. Ana Gros, Amra Pandžič, pa... Ne, nima smisla naštevati. Vse, od prve do zadnje so se podpisale pod največjo zmago v zgodovini slovenskega ženskega rokometa.

Slovenija se bo v nedeljo ob 14. uri v nemškem Trierju pomerila z Romunijo.

* Trier Arena, gledalcev 3317, sodnika: Lopez in Lenci (oba Argentina).
* Slovenija: Pandžić, Vojnović, Ferfolja, Rudman, Gros 9 (2), Žabjek, Stanko 4, Abina, Zulić 1, Irman 4, Koren 3, Vučko, Vrček 2, Krhlikar, Beganović, Amon 1.
* Francija: Leynaud, Darleux, Dancette, Ayglon 1, Pineau 1 (1), Landre 4, Zaadi 2 (1), Houette 1, Niakate, Dembele 3, Flippes 1, Kanor 3, Edwige, Nze Minko 2, Niombla 4, Lacrabere 1.
* Sedemmetrovke: Slovenija 2 (2), Francija 5 (2).
* Izključitve: Slovenija 6, Francija 2 minuti.
* Rdeči karton: /.

Slovenske rokometašice so priredile prvovrstno presenečenje in na svoji uvodni tekmi na letošnjem sklepnem turnirju v Trierju na kolena položile favorizirane Francozinje. Izbranke slovenskega selektorja Uroša Bregarja že v nedeljo čaka nova preizkušnja, na nasprotni strani igrišča jim bodo stale prav tako rokometno izjemno potentne Romunke, tekma pa se bo pričela ob 14. uri.

Po tem dvoboju se bodo pomerile še z Angolkami, Paragvajkami in Špankami, Slovenke pa so po današnji zmagi nad Francozinjami naredile velik korak k preboju v osmino finala. Za dosego primarnega cilja morajo osvojiti vsaj četrto mesto v skupini A, v nasprotnem primeru jih čakajo tekme v predsedniškem pokalu za razvrstitve od 13. do 24. mesta.

Slovenske rokometašice so v prvem polčasu prikazale naravnost popolno predstavo, prav vse so do potankosti izpolnjevale svoje naloge v obrambi in napadu. Po uvodnem zaostanku 0:1 so naredile delni izid 6:0, ob tem pa več kot devet minut sploh niso prejele gola. Francozinje, ki so jih pred slabim tednom dni v Parizu visoko premagale s 26:18, so bile presenečene nad poletno igro slovenskih rokometašic, ki so si na krilih Ane Gros in Neli Irman - prva je v prvem polčasu dosegla pet, druga pa štiri gole - v 23. minuti priigrale kar šest zadetkov prednosti (11:5). Slovenke so v sami končnici malenkostno popustile, kar so Francozinje izkoristile in do odhoda na veliki odmor prepolovile visok zaostanek (13:10).

Začetek drugega polčasa je minil v obojestransko raztrgani igri, Slovenke pa so takoj na svoji koži občutile pritisk francoskih rokometašic, ki niso izbirale sredstev za dosego svojega cilja. Po enajstih minutah igre so jih Francozinje ujele in izenačile na 17:17, a Slovenke v končnici tekme niso popustile.

V naslednjih desetih minutah so znova zaigrale naravnost fantastično. Vratarka Amra Pandžić je dobesedno zaklenila svoja vrata (med drugim je ubranila tudi tri sedemmetrovke), v napadu pa so se "vroči" Grosovi pridružile tudi njene soigralke, predvsem to velja za Tjašo Stanko, ter z izjemno kolektivno predstavo Francozinjam v 46. minuti znova ušle na štiri gole (22:18), v končnici pa odbile francoski napad.

Izbranke slovitega francoskega selektorja Olivierja Krumbholza so se v 57. minuti približale na gol zaostanka (23:24), v izjemno napeti končnici pa so Slovenke strnile svoje vrste in že v zgodnjem delu turnirja priredile eno največjih presenečenj na letošnjem svetovnem prvenstvu v Nemčiji.

V slovenski izbrani vrsti je bila strelko najbolj učinkovita Grosova z devetimi goli, po štiri sta jih dosegli Tjaša Stanko in Neli Irman, medtem ko je vratarka Amra Pandžić zbrala 15 obramb.

Članki iz rubrike