Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.10.2017 13:52:23

Pred EP še veliki poklon legendam in vedno vroč obračun s Hrvati

Grega Wernig
Slovenska moška rokometna reprezentanca se od nedelje pripravlja za prijateljski tekmi s Hrvaško. Z njo se je nazadnje pomerila januarja, ko jo je premagala na zgodovinski tekmi za bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Parizu. Prva tekma se bo v četrtek v ljubljanskih Stožicah pričela ob 18. uri, druga pa v zagrebški Areni ob 20.15.

Obe tekmi bosta zelo mikavni. Ljubljanska zaradi športno-humanitarnega dogodka "Pozdrav legendam", na kateri se bodo zbrali rokometaši, ki so zastopali barve Slovenije v zadnjih 25 letih, celoten izkupiček pa bo Rokometna zveza Slovenije namenila za zdravljenje nekdanjega slovenskega reprezentanta Nenada Stojakovića. Tekma nekdanjih rokometašev se bo pričela ob 16.30.

Sobotna tekma v hrvaški prestolnici bo nekakšna generalka gostitelja evropskega prvenstva, ki bo med 12. in 28. januarjem prihodnje leto na Hrvaškem. Slovenija bo skupinski del igrala v Zagrebu, njene tekmice so Nemčija, Črna gora in Makedonija, v primeru uvrstitve v drugi del pa jo v Varaždinu čakajo obračuni s tremi najbolje uvrščenimi izbranimi vrstami iz skupine D, ki jo tvorijo Španija, Danska, Češka in Madžarska.

Slovenski selektor Veselin Vujović je po poškodbah Jana Grebenca (Gorenje Velenje) in Boruta Mačkovška (Celje Pivovarna Laško) naknadno poklical Grego Okleščna (Krka) in Gregorja Potočnika (Gorenje Velenje), njegovi varovanci pa so v torek opravili tudi posebna testiranja na Fakulteti za šport v Ljubljani. Pred tekmo s Hrvaško je docela jasno, da bo manjkal tudi Jure Dolenec, eden od zvezdnikov španske Barcelone bo prihodnji teden odšel na operacijo poškodovanega meniskusa, tako da je vprašljiv tudi njegov nastop na sklepnem turnirju stare celine na Hrvaškem.

"Bližnji tekmi s Hrvaško bosta pod vtisom našega januarskega dvoboja v Parizu. Slovenija je na tej tekmi zmagala in osvojila bronasto kolajno. Praviloma so ekipe, ki izgubijo na takšnih tekmah, bolj motivirane in željne novega dokazovanja, še posebej, če imajo novega selektorja, tako kot je to primer pri Hrvaški, a mi bomo v četrtek in soboto skušali dokazati, da smo boljši," je dejal Vujović, ki na bližnjih tekmah ne bo mogel računati na nekatere nosilce svoje igre.

"Manjkali bodo nekateri rokometaši, ki so v sistemu naše igre zelo pomembni, tu predvsem mislim na Vida Poteka in Boruta Mačkovška. Med njimi ne bo niti Dolenca, upam, da bo okreval do začetka EP. Prepričan sem, da bodo vsi moji varovanci na obeh tekmah skušali pokazati najboljše lastnosti in upam, da bodo na svoj račun prišli tudi gledalci," je dodal Vujović.



"V imenu soigralcev lahko zatrdim, da bomo na igrišču dali vse od sebe. Tekme proti Hrvaški so venomer nekaj posebnega, tu je vedno prisoten sosedski naboj. Upam, da bosta tekmi minili brez dodatnih poškodb, hkrati pa, da dobimo vpogled v našo trenutno pripravljenost. Prepričan sem, da se bomo predstavili v lepi luči in da si bo tekmo v Stožicah ogledalo čim več gledalcev," je dejal kapetan slovenske izbrane vrste Marko Bezjak.

RZS pričakuje, da si bo tekmo ogledalo blizu 7000 gledalcev, kar je dobra dva meseca pred začetkom EP zelo lepa številka.

Na Vujovićevem seznamu so naslednji igralci:
- vratarji: Klemen Ferlin (Gorenje Velenje), Urh Kastelic (Zagreb) in Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško);
- krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Tilen Kodrin (Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem) in Niko Medved (Gorenje Velenje);
- zunanji igralci: Saša Barišić Jaman (Nexe Našice), Marko Bezjak (Magdeburg), Gregor Potočnik (Gorenje Velenje), Nik Henigman (Riko Ribnica), Vid Kavtičnik (Montpellier), Jaka Malus, Žiga Mlakar (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Zarabec (Kiel), Aleks Vlah, Dani Zugan (oba Koper 2013) in Grega Okleščen (Krka);
- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabić (Wisla Plock).

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike