Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 05.06.2017 21:38:45

Rokometaši v Zrečah začeli priprave na tekmi s Švico in Portugalsko

Grega Wernig
Slovenski rokometaši so danes v Zrečah začeli priprave na odločilni tekmi kvalifikacij za EP 2018 s Švico in Portugalsko. Selektor Veselin Vujović ima precej težav zaradi poškodb, rokometaše čakata še dve prijateljski tekmi, obračuna s Švico in Portugalsko pa bosta 14. in 17. junija.

Danes so se rokometaši zbrali v Zrečah in opravili prve treninge. Prvi dan se je v tradicionalni rokometni bazi zbralo 18 rokometašev ter poškodovani Vid Poteko, ki bo opravljal rehabilitacijo s trenerjem za fizično pripravo Primožem Porijem in terapevtoma Žanom Rantom Roosom in Slavkom Brezovnikom.

Blaž Blagotinšek in Gašper Marguč, ki sta v nedeljo osvojila tretje mesto v ligi prvakov, bosta pripotovala v torek, Marko Bezjak in Jure Dolenec pa zaradi klubskih obveznosti v soboto oziroma nedeljo, so danes sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.



"Vedno se je lepo udeležiti reprezentančne akcije in se družiti z igralci, s katerimi ne igramo skupaj tekom sezone. Zavedamo se, da nas čakajo težke priprave in izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi, ki ju moramo dobiti. Cilj je tako samo en, torej uvrstitev na evropsko prvenstvo in verjamem, da ga bomo dosegli," je ob začetku zbora dejal Blaž Janc.

Reprezentanca, v kateri je tokrat kar nekaj novincev oziroma tistih, ki niso bili del reprezentance v zadnjih akcijah (Saša Barišić Jaman, Nejc Cehte, Klemen Ferlin, Patrik Leban, Gregor Potočnik, Matic Verdinek in Igor Žabič), bo v Zrečah trenirala do odhoda v Schaffhausen, vmes pa odigrala še dve pripravljalni tekmi s Črno goro. V četrtek bo tekma ob 19. uri v Škofji Loki, dan pozneje pa ob 18. uri v Šmartnem pri Litiji.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike