Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
02.11.2016 20:26:27
Deli članek:

Dolenec: Ob polčasu smo se pogovorili in dvignili raven igre

ALESFEVZER.COM

Slovenska izbrana vrsta se je morala v Velenju v prvi tekmi kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo leta 2018 organizirala Hrvaška, pošteno potruditi, da so na kolena spravili Švicarje. Na koncu je bilo 32:27 za Slovenijo.

Blaž Janc, reprezentant Slovenije: "V prvih štiridesetih minutah nismo igrali po željah občinstva in našega selektorja, v zadnjih dvajsetih minutah pa smo vendarle uveljavili naše izkušnje in z veliko bolj bojevito predstavo zasluženo osvojili obe točki."

Tilen Kodrin, reprezentant Slovenije: "Predvsem sem zadovoljen, da je Slovenija vknjižila prvi točki, vesel pa, da sem izpolnil svoje naloge na igrišču. Predvsem tu mislim na igro v obrambi, v napadu pa sem izkoristil priložnost in dosegel nekaj golov. V prvem polčasu smo prejeli preveč golov, naša igra nikakor ni stekla, v prelomnih trenutkih pa smo stisnili v obrambi, dosegli nekaj lahkih golov, pa tudi zaigrali bolj sproščeno."

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "Prvi polčas je bil zelo slab, podoben tistemu pred leti, ko smo izgubili v Ukrajini. Švicarjev nismo podcenjevali, po dobrem začetku smo močno popustili in naredili preveč tehničnih napak. Ob polčasu smo se pogovorili in dvignili raven naše igre. Potek tekme in popoln preobrat pa je tudi dokaz naše kakovosti."