Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ru
ru
07.03.2016 15:02:46
Deli članek:

Slovo Luke Žvižeja

Slavko Kolar

Rokometaš Celja Luka Žvižej se pri 35 letih poslavlja od dresa z državnim grbom. Za člansko reprezentanco Slovenije je debitiral leta 2000.

Luka Žvižej bo odslej igral samo še za klub. Kapetan Celja Pivovarne Laško je v slovenski reprezentanci rekorder po številu nastopov z 217 in zadetkov s 702. Zdaj se je odločil, da bo reprezentančno pot končal in se popolnoma posvetil nastopom za celjski klub.

Žvižej je reprezentančno kariero pričel pred 15 leti, nastopil na številnih prvenstvih ter enih olimpijskih igrah, sedaj pa sprejel odločitev, da reprezentančni dres postavi na posebno mesto. "Prišel je tudi ta dan ali pa trenutek, ko se je treba odločiti o tem, kako in kaj naprej. Petnajst let je minilo od prvega nastopa, ko sem z velikim ponosom častno zapel Zdravljico v reprezentančnem dresu in tako vsakič do 217., ki je bil tudi moj zadnji! Tempu vseh treningov, priprav, potovanj, tekem, turnirjev, prvenstev na klubski in reprezentančni je težko slediti. Zato sem se odločil, da nadaljujem samo še s celjsko 77-ico, 20-ica s slovenskim grbom pa gre na posebno mesto, saj ima takšno tudi v mojem srcu!" je za celjsko spletno stran dejal Žvižej.

"Bilo je vsega, veliko več lepega kot manj lepega, veliko izkušenj, veliko preživetega časa s soigralci, prijatelji, z bratom in vsemi, ki so bili del reprezentance. Hvala vsem, ki ste delili trenutke z menoj," je še dodal Žvižej.