Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
12.10.2024 21:18:44
Deli članek:

Gorenje v napeti tekmi slavilo v Kopru

alesfevzer.com

Rokometaši Gorenja Velenja so v 7. krogu lige NLB v gosteh premagali Koper s 25:24 (12:10).

Velenjska ekipa je na Obali vknjižila načrtovani točki, a se je morala zanju pošteno potruditi, koprska pa je po petem porazu na predzadnjem mestu z vsega dvema točkama.

Primorci so večji del tekme kljubovali državnim prvakom iz Velenja. V prvem polčasu so jih na trenutke zasenčili in si v 18. minuti priigrali tri gole prednosti (10:7), nato pa se jim je ustavilo. Do odhoda na veliki odmor niso dosegli gola, velenjska zasedba pa je po delnem izidu 5:0 povedla z 12:10.

Gostujoči rokometaši iz Šaleške doline so imeli v drugi polovici rezultatski nadzor, a njihova prednost ni bila višja od štirih golov. V 45. minuti so jim gostitelji povsem zadihali za ovratnik (18:19) in jih nato ogrožali do zadnjega zvoka sirene.

V prelomnih trenutkih dvoboja so se izbranci gostujočega trenerja Zorana Jovičića, ki jih v torek čaka zahtevno gostovanje v evropski ligi proti španskemu Ademarju iz Leona, še naprej precej mučili, na koncu pa so le osvojili četrti par točk v sezoni.

Odločilni gol za vodstvo 25:23 je v zadnji minuti dosegel Tilen Sokolič, z osmimi zadetki tudi najboljši strelec tekme. Pri koprski ekipi je bil najbolj učinkovit Sandi Muminović s sedmimi goli.

Velenjska zasedba bo v prihodnjem krogu gostila Jeruzalem Ormož, koprska pa Sviš Cugelj Okna Ivančno Gorico. Obe tekmi bosta 19. oktobra.