Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Gregor Lisec
Gregor Lisec
02.10.2024 11:21:05
Deli članek:

Počutimo se kot v NBA, samo da pridemo do play-offa, ampak v Zlatorog gremo zmagat

alesfevzer.com

Emir Taletović s soigralci iz velenjske garderobe ne zganja panike zaradi poraza s Trimom. V Celje gredo danes ob 19. uri odločno po zmago.

Če se ozremo za hip v bližnjo preteklost: je bil domač poraz s Trimom slab dan ali tako pač je v ligi NLB?

Bi rekel, da je bil slab dan. Nismo odigrali, kot smo se dogovorili. Moram pa reči, da na vse vpliva nov sistem lige. Počutimo se kot v NBA. Da torej vsi samo nekako odigramo, da pridemo do play-offa, kjer se bo odločalo o prvaku. Se mi zdi, da to vsem ustreza, kajti ekipe imajo precej novih igralcev in to jim daje čas za uigravanje. Seveda noben poraz ni prijeten, vsak boli, ne bi pa rekel, da je šlo za ne vem kakšno razočaranje. Razočarani smo bili predvsem nad tem, da nismo odigrali, kot znamo. Trebnje je po drugi strani odigralo lepo, izkoristilo naše napake. Nič zato, gremo naprej.

Ne glede na sistem bo vseeno treba zmagovati. Pred vrati je derbi, kakšen odziv vaše ekipe pričakujete v Zlatorogu?

Gremo zmagat. Kljub temu, da je liga narejena, kot je, je točke vseeno treba nabirati. Moramo jih, ker nočemo v končnico startati iz slabšega položaja, saj to prinaša težji razpored. Zahtevnega smo imeli tudi na začetku sezone, ampak nima veze, v sredo gremo v Zlatorog zmagat.

Če koga, potem v javnosti vas izpostavljajo kot favorite za naslov. Tudi med trenerji ste na novinarski konferenci pred sezono dobili največ glasov. Celje na drugi strani ni dobilo nobenega. Se tudi počutite tako, kot št. 1?

Vseeno je, kaj govorijo trenerji, vse je treba pokazati na igrišču. Zaenkrat neke imenitne igre, kakršna nas je krasila v zaključku prejšnje sezone, nismo pokazali. Najtežje je braniti naslov, kajti glave se sprostijo in v sezono kreneš malo drugače, kot če napadaš. Ampak bomo morali pošteno zagristi, če bomo hoteli karkoli brskati v boju za naslov.

V Zlatorog so oziroma ste v preteklosti, recimo zadnjem desetletju, redko oziroma redki slovenski gostje prihajali kot favoriti. Se je v tej sezoni to spremenilo?

Na igrišče bomo stopili kot ekipa, ki jo bo treba premagati za naslov. V Celje gremo z miselnostjo, da moramo zmagati. Kot na vsaki tekmi. Kot je Zoki rekel že stokrat, tekmo po tekmo, ampak na vsaki po zmago. Četudi gremo v sredo v Celje, gremo zmagat.

Videli ste, kako v tej sezoni igra Celje, veste, kako igrate vi. Kakšno tekmo lahko pričakujejo gledalci v Celju?

Odločitev bo padla v obrambi in izkoriščanju napak iz (pol)protinapadov. Ne eni ne drugi še nismo najbolje uigrani, nosilci so odšli, imamo precej novih igralcev. Zato se še malo lovimo. Upamo, da v obrambi odigramo kot znamo, ker smo tudi v lanski sezoni vse tekme reševali z igro v obrambi. (gl)