Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl, sta
gl, sta
27.09.2024 21:45:47
Deli članek:

Trebanjci pri prvakih v Rdeči dvorani sporočili: tu smo, gremo po naslov

alesfevzer.com

Po porazih s Slovenj Gradcem in Slovanom je Trimo dosegel sladko zmago, vzel je skalp prvaka in to kar na njegovem dvorišču.

Gorenje Velenje - Trimo Trebnje 23:28 (10:15)

* Rdeča dvorana, gledalcev 520, sodnika: Pukšič in Satler.
* Gorenje Velenje: Skok, Taletović, Velić, Pipp 2, Matanović 1, Jezernik, Maričić, Drobež 2, Poklar 7 (1), Starman, Tatar, Sokolič 7 (2), Blagotinšek, Slatinek Jovičič 2, Jankovski 2, Lončarić.
* Trimo Trebnje: Skledar, Lesjak, Višček 1, Didovič 1, Jurečič 2, Latković 2, Pipp, Soršak 8, Kotar, Miklavec 1 (1), Guček, Grmšek 5, Grbić 1, Cingesar 4, Nešić 3 (1), Krešić.
* Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (3), Trimo Trebnje 4 (2).
* Izključitve: Gorenje Velenje 8, Trimo Trebnje 10 minut.
* Rdeči karton: Vid Miklavec (31.).

Misteral Krško - LL Grosist Slovan 23:33 (7:13)

* ŠC Krško, gledalcev 390, sodnika: Vidali in Marinkovič.
* Misteral Krško: Zupančič, Stanojlović, Sredanović, Colner 2, Sobotič 3, Pintar, Hočevar 1, Baznik, Resnik 1, Sikošek Pelko, Romih 1, Ferenčak 1, Stevović 3, Jankovski 9 (4), Dosedla 1, Dragan 1.
* LL Grosist Slovan: Bojić, Panjtar, Gošić, Slatinek Jovičič 3, Grojzdek, Pajt 2, Ljevar 4, Mlivić 6, Pirc 1, Budja 5, Mehmedćehajić 2, Kovačič, Brozović, Grebenc 5, Zobec 5 (4), Hrastnik.
* Sedemmetrovke: Misteral Krško 5 (4), LL Grosist Slovan 6 (4).
* Izključitve: Misteral Krško 6, LL Grosist Slovan 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Ko smo po porazu s Slovanom pred dvorano Kodeljevo srečevali trebanjske rokometaše, so imeli ti mrke obraze. Ni jih preveč zanimalo, da v novem tekmovalnem sistemu poraz ni bil usoden za nič. Pravzaprav jih to sploh ni zanimalo. ''Saj me poznate, zmagati hočem vsako tekmo,'' nam je denimo dejal Urban Lesjak. Danes je bil eden od junakov suverene zmage Trebanjcev v Velenju (29:24), s katero so izbranci Radoslava Stojanovika znova potrdili, da so še kako resni kandidati za naslov državnih prvakov. Saj ne, da bi po dveh zaporednih prvenstvenih porazih podvomili v to, ampak za mirnejše nadaljevanje sezone jim je zmaga nad Velenjčani prišla prav kot aspirin z mineralno vodo po prekrokani noči

V še enem neposrednem dvoboju med ekipami, ki kandidirajo za prestol - te si sledijo iz tedna v teden -, so igralci Trima iz Trebnjega aktualnim prvakom zadali prvi poraz v sezoni. Na lestvici sicer Velenjčani z dvema zmagama in remijem po štirih tekmah ostajajo pred Trimom, ki je po dveh zaporednih porazih osvojil drugi par točk v sezoni.

Po sprva izenačenem boju v Rdeči dvorani in izenačenju na 5:5 so nadzor nad dogajanjem prevzeli gosti in v 18. minuti po delnem izidu povedli za štiri gole (10:6). Varovanci Zorana Jovičića nikakor niso našli pravega ritma in so še naprej veliko grešili. V 27. minuti je na semaforju že kazalo +6 v korist Trebanjcev, na odmor pa so igralci Trima odšli s prednostjo petih golov (15:10).

Za Trimo se drugi polčas ni začel najbolje. Že v prvi minuti so namreč ostali brez pordečelega Vida Miklavca, ki je po dosojeni sedemmetrovki iz te v glavo zadel vratarja Emirja Taletovića.

Državni prvaki minule sezone so nato počasi rezali v zaostanek za Trebanjci in se večkrat približali na tri gole, v 38. minuti pa po golu Urbana Pippa na -2, toda preobrata ni bilo.

Strelsko breme sta pri gostih prevzela nekdanji član Gorenja Timotej Grmšek in Jaka Soršak, ki s sijajno predstavo pokazal, zakaj ga je Trimo pripeljal v svoje vrste. Prvi je dosegel štiri od prvih petih zadetkov gostov v drugem delu in prednost svoje ekipe ponovno povišal na + 4 (20:16), drugi pa je nadaljeval odlično predstavo iz prvega dela in še naprej rešetal velenjska vrata. V vratih se je kot dodana vrednost pokazal tudi Urban Lesjak.

Varovanci Radoslava Stojanovika so tako izničili pritisk domačih, ob razpoloženemu vratarju pa nato v 50. minuti ponovno vzpostavili najvišjo prednost (24:18) na tekmi. Po delnem izidu 3:0 domačih so gosti z ukradeno žogo Darka Cingesarja in zadetkom v prazno mrežo le zatrli vse upe na preobrat Velenjčanov.

Za gostujoče moštvo, ki je včeraj rajalo v Velenju, je Soršak dosegel osem golov, Grmšek jih je dodal pet. Pri domačih sta izstopala Tine Poklar in Tilen Sokolič s po sedmimi zadetki, prave pomoči ostalih soigralcev pa nista imela.

Velenjčani se bodo med tednom v sredo merili še z enim kandidatom za naslov prvaka, gostovali bodo namreč pri edini še neporaženi ekipi to sezoni Celju. Trebanjci bodo isti dan gostili novinca med prvoligaši Misteral Krško.

Nova zmaga Slovana 

Slednji je danes doma izzval Slovan, a pričakovano ostal praznih rok. Čeprav so domači povedli z 2:0, so varovanci Uroša Zormana hitro ujeli pravi ritem in po delnem izidu 7:0 ušli Krčanom. Ob številnih tehničnih napakah na obeh straneh in malemu številu golov v prvih 30 minutah so domači še znižali zaostanek na štiri gole zaostanka, na veliki odmor pa so šli z zaostankom šestih.

Ko se je zdelo, da so Ljubljančani strli odpor Krškega, so se ti sredi drugega polčasa nevarno približevali gostom. Z delnim izidom 3:0 in izidu 19:22 na semaforju so malce zamajali postavljene temelje Slovana v prvem polčasu, a se je ta nato po golu Izidora Budje in ubranjeni sedemmetrovki Vladimirja Gošića znova otresel pritiska.

V zadnjih deset minut so gosti krenili s prednostjo petih zadetkov in jo v končnici celo podvojili za tretji par točk v sezoni.

Za zmagovalce je šest golov dosegel Tarik Mlivić, po pet pa so jih prispevali Jan Grebenc, Izidor Budja in Bruno Vili Zobec. Pri domačih je bil najbolj razpoložen Andrej Jankovski z devetimi zadetki.

Zasedba iz Krškega bo v prihodnjem krogu, in sicer v sredo, gostovala v Trebnjem pri Trimu, Ljubljančane pa isti dan čaka domača tekma proti Jeruzalemu Ormožu.