Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gl
gl
27.09.2024 09:00:31
Deli članek:

Prvaki v pričakovanju podprvakov: obeta se nov vroč večer v slovenskem rokometu

alesfevzer.com

Res se že ponavljamo, ampak tako pač je: nov teden in nov krog prinašata nov derbi kandidatov za zasedbo slovenskega prestola. Današnji večer bo minil v znamenju obračuna aktualnega prvaka Gorenja s podprvakom Trimom.

Pred dvema tednoma je Gorenje v Rdeči dvorani pokazalo Slovanu, kdo je za zdaj glavni v državi, prejšnji teden je Slovan z zmago nad Trimom še na igrišču pokazal, da misli nadvse resno v boju za naslov, prihajajočo sredo v celjskem Zlatorogu sledi največji slovenski derbi med Celjem in Gorenjem, šele nato bo nekaj zatišja na glavni prvoligaški fronti, vsaj kar zadeva medsebojne spopade najmočnejših slovenskih klubov. Tudi tokratni utegne biti nadvse vroč – v zagotovo odličnem vzdušju v Rdeči dvorani bosta tako Gorenje kot Trimo od 18.15 naprej odločno krenila po nov par točk.

Domačini bodo po presenetljivem spodrsljaju v Škofji Loki v uvodnem krogu nove sezone lige NLB odločeni doseči tretjo zaporedno zmago, s katero bi vsaj do jutrišnjega (19.00) gostovanja Celja v Novem mestu sami zasedli vrh lestvice. Gostje si bodo močno želeli prekiniti serijo treh porazov, če domačima s Slovenj Gradcem in Slovanom prištejemo še evropskega v Limogesu, in z morebitno drugo zmago pozabiti na zahteven uvod sezone. »Zavedamo se, da je Trimo v nepričakovanem položaju po dveh zaporednih porazih. Vemo, da bodo tekmeci na tekmo prišli maksimalno osredotočeni in z veliko željo po zmagi. Mi moramo biti pripravljeni na to in odgovoriti s še večjo željo in borbo vseh 60 minut tekme ter doma pokazati, kdo je glavni v Velenju,« je pred derbijem poudaril domači adut Tilen Sokolič, ki gradi optimizem tudi na zmagi v Novem mestu v prejšnjem krogu.

Tam, v Marofu, verjetno najzahtevnejši izziv dosedanjega dela sezone čaka mlado celjsko ekipo, ki 4. krog sicer pričakuje kot vodilno, toda ne tudi najbolj prepričljivo moštvo lige. Spomnimo, pivovarji so tako proti Ormožu kot Urbanscape Loki pred domačimi gledalci zmagi rešili šele v končnici, vmes pa pustili točko v Ribnici. Krka je pred porazom z Gorenjem premagala Loko in razbila Riko.

Glavnega izzivalca velike trojice Celje-Gorenje-Trimo, ljubljanski Slovan, v današnjem večeru (20.00) čaka na papirju lažje delo kot v predhodnih treh krogih. Moštvo Uroša Zormana bo gostovalo v Krškem, kjer pa daril seveda ne more pričakovati. Zasedbi Aleša Sirka se pač obeta oster boj za obstanek v ligi, med drugim verjetno z Loko in Koprom, ki se bosta v jutri ob 19. uri na Podnu pomerila med seboj. Zadnjeuvrščeni Sviš bo istočasno težko računal na kakšno točko v Ribnici, sploh ker se bo v deželo suhe robe podal utrujen po porazu z Ormožem med tednom. Ta bo na Hardeku proti Slovenj Gradcu poskušal nadaljevati z lepim uvodom v sezono, a enako bo veljalo tudi za goste.