Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.09.2024 21:51:17
Deli članek:

Branilci naslova so na prvi tekmi le remizirali

alesfevzer.com

Rokometaši Urbanscapa Loke in velenjskega Gorenja so se v prvem krogu lige NLB razšli z neodločenim izidom 26:26 (14:12).

* Dvorana Poden, gledalcev 170, sodnika: Dejan in Igor Ivančič.
* Urbanscape Loka: Grudnik, Juričan, Stopar, Dolenc 9 (4), Ribić, Mali, Poje, Peternel, A. Jesenko 4, Kocbek 4, Strehar, Batagelj 5, M. Jesenko, Lokar, Hriberšek 2, Šebalj 2.
* Gorenje Velenje: Skok, Sandič, Taletović, Velić 2, Pipp 4, Matanović 2, Jezernik 1, Maričić, Pajk, Drobež, Poklar 3 (2), Starman, Tatar, Sokolič 8 (4), Slatinek Jovičič 2, Jankovskij 4.
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 5 (4), Gorenje Velenje 8 (6).
* Izključitve: Urbanscape Loka 12, Gorenje Velenje 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Škofjeloška zasedba je priredila prvovrstno presenečenje. V uvodnem krogu je odščipnila točko prvaku iz Velenja, ki se je boleči rokometni zaušnici izognil v prelomnih trenutnih dvoboja.

Po izenačenem prvem polčasu je v drugi polovici tekme kazalo na senzacionalno zmago izbrancev domačega trenerja Ivana Vajdla, ki so devet minut pred koncem imeli prednost treh golov (24:21).

Ose so v razburljivi končnici minuto pred zadnjim zvokom sirene ter minuti odmora trenerja Zorana Jovičića izenačile na 26:26 po golu Urbana Pippa. Gostitelji so v zadnji minuti imeli priložnost za zmago, strel Jureta Kocbeka pa ni končal v mreži zasedbe iz Šaleške doline.

V domači ekipi sta blestela Andrej Dolenc z devetimi goli in vratar Tilen Grudnik z 12 obrambami. V gostujoči je Tilen Sokolič dosegel osem zadetkov, vratar Emir Taletović pa je zaustavil osem strelov.

Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu gostila Krko (14. september), velenjska pa LL Grosist Slovan (15. september).