piran, električni avtobus, strunjan, odsluženo vozilo Svet24.si

Po sedmih letih le še za odpis, vseeno tudi v ...

formula-1 Svet24.si

Madžari vlagajo desetine milijonov v dirkališče

mulj, prevalje, poplave Necenzurirano

Eni smo bili solidarni, drugi so bogateli. In temu...

jernej vrtovec pl Reporter.si

Odkar so mu grozili, Jernej Vrtovec le redko še ...

pogacar mourinho Ekipa24.si

Mourinho izzval Pogačarja, zdaj pa je Portugalec ...

fredi3 Njena.si

Poslovila se je plesna prvakinja Daniela Novak

pogacar Ekipa24.si

Nore izjave iz tabora Visme o Pogačarju: "Ker je ...

STA
STA
0 18.06.2024 16:01:38

Celjane okrepil ukrajinski reprezentant

Celjski rokometni klub je sklenili dolgoročno sodelovanje s 23-letnim ukrajinskim krožnim napadalcem Oleksandrom Onufrijenkom, ki je zvestobo celjskemu klubu obljubil vse do konca sezone 2026/27, z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto, so potrdili pri celjskem klubu.

Krožni napadalec, ki v višino meri 194 cm, prihaja iz rokometne družine, saj je njegov starejši brat Sergej v preteklosti igral zelo pomembno vlogo v ukrajinski reprezentanci, Motorju iz Zaporožja, SKA Minsku in slovitem PSG-ju.

Onufrijenko želi iti po njegovih stopinjah, zato mu prestop v RK Celje Pivovarna Laško predstavlja pomembno stopničko v karieri za nadaljnji razvoj. Rokometno pot je začel pri ZTR, se za dve leti preselil v Belorusijo k SKA Minsk, ter se leta 2021 vrnil v domovino.


Zaradi vojnih razmer v Ukrajini, se je v lanski sezoni preselil v Grčijo k ekipi Aeropos Edessas, kjer je bil eden najboljših posameznikov in strelcev. Je standarden ukrajinski reprezentant.

"Zelo sem vesel, da smo s Celje uspeli najti skupno pot. Gre za klub z bogato tradicijo, odličnimi rezultati v preteklosti, osvojili so tudi Ligo prvakov. Prepričan sem, da je to pravo okolje za moj napredek, da se lahko tu razvijem v vrhunskega igralca in z ekipo dosežem lastne ter klubske cilje. Veselim se že prvega treninga v novem okolju in novih obrazov," je za spletno stran kluba povedal Onufrijenko.

Paulo Pereira, novi trener RK Celje Pivovarna Laško, je bil zadovoljen ob prihodu novega krožnega napadalca: "Oleksandr, čeprav mora delati še na fizični moči, zaradi zahtev na igranju krožnega napadalca, je igralec, ki je zelo predan rokometni igri in pravi borec. To mora biti značilnost naše ekipe v prihodnje, zato se bo v njo idealno vklopil."

Značke: rokomet, dp, slovenija

Članki iz rubrike