900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ue
ue
0 04.03.2023 22:55:07

Napet obračun Ljubljančanov in vijoličastih na koncu odločil en zadetek!

Rokometaši LL Grosist Slovana so v 17. krogu lige NLB premagali Maribor Branik.

LL Grosist Slovan - Maribor Branik 29:28 (12:12)
* Dvorana Kodeljevo, gledalcev 200, sodnika: Žitnik in Kržan.
* LL Grosist Slovan: Selakovič, Krbavčić, Čaušević, Soršak 4, Serdinšek Ekart 2, Jakše 1, Stojnić 2, Tufegdžić 7 (1), Ranisavljević 5, Lipovac 1, Perić 4, Stopar 3, Šebalj, Sankovič.
* Maribor Branik: Zupančič, Lorger, Strašek, Jezernik 7 (2), Sok, Kovačec 3, Jerenec 5, Košec 2, Gregorič 3, Kačičnik 4, Budja 3, Razgor 1, Hedl.
* Sedemmetrovke: LL Grosist Slovan 2 (1), Maribor Branik 2 (2).
* Izključitve: LL Grosist Slovan 10, Maribor Branik 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Ljubljanska ekipa je v dvoboju s tekmico iz spodnjega dela razpredelnice dosegla pomembno zmago. Po njej je malenkostno napredovala na lestvici, pred osmoljenko današnjega medsebojnega obračuna iz štajerske prestolnice pa ima pet točk naskoka.

Večji del dvoboja so bili v vodstvu izbranci domačega trenerja Borisa Denića. V 55. minuti so povedli za tri gole (28:25), a so se nato preveč "sprostili", Štajerci pa so so jim po golih Tea Jezernika in Vida Kačičnika povsem zadihali za ovratnik (27:28).

Gostitelji so si po sedmem golu strelsko najbolj učinkovitega domačega igralca Alekse Tufegdžića priigrali dva gola prednosti (29:27), končni izid pa je v zadnji minuti dvoboja postavil Jan Kovačec.

Pri gostiteljih se je poleg Tufegdžića izkazal tudi Stefan Ranisavljević s petimi goli, pri gostih pa je bil najbolj učinkovit Jezernik s sedmimi zadetki.

Jeruzalem Ormož - Krka 24:28 (11:12)
* Dvorana Hardek, gledalcev 400, sodnika: Knez in Smolko.
* Jeruzalem Ormož: Skledar, Balent, Zemljič, Munda, Bogadi 8, Pungartnik 2, Škrinjar 2, Vincek, Žuran 1, Hebar, Šulek 3, Kosi 1, Krabonja, Ćirović 7 (3), Krabonja, Kolmančič.
* Krka: Rauh, Brajer, Blaževič, Bradeško 1, Avsec 2, Majstorović 1, Grojzdek, Knavs 12 (4), Vukić 1, Stanojević 4, Rašo 1, Lončar, Nosan 2, Kukman 4, Windischer, Matko.
* Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 4 (3), Krka 5 (4).
* Izključitve: Jeruzalem Ormož 8, Krka 12 minut.
* Rdeči karton: Grojzdek (33.).

Novomeščani še naprej navdušujejo na domači sceni. Povratniki v elitno ligo NLB so dosegli dvanajsto zmago v sezoni in so na visokem petem mestu, za četrtouvrščenimi Ribničani pa zaostajajo le točko.

Rokometaši iz dolenjske prestolnice so po enakovrednem prvem polčasu temelje za zmago postavili v drugi polovici tekme. Sredi tega obdobja igre so si priigrali pet golov prednosti (24:19), visoko raven igre so zadržali tudi v prelomnih trenutkih dvoboja.

V svojih vrstah so imeli tudi dva izrazito razpoložena igralca. V napadu je blestel Uroš Knavs, ki je dosegel ducat golov, med vratnicami pa Jure Blaževič, ki je zbral kar 15 obramb. Pri Prlekih sta bila najbolj učinkovita David Bogadi z osmimi in Nik Ćirović s sedmimi zadetki.


Dobova - Riko Ribnica 29:31 (18:19)
* Športna dvorana, gledalcev 93, sodnika: Marinkovič in Vidali.
* Dobova: Grudnik, Mlakar, Pandžić, Bogovič, Glogovšek, Dizdar 1, Luzar, Pintar 7, Šukić 4 (1), Latković 5, Mlakar 1, Ferenčak 3, Kozolić, Tajnik 1, Grobelnik, Nešić 7 (1).
* Riko Ribnica: Jelenovič, Meštrić 1, Klarič, Levstek 1, Laljek, Pogorelec, Bogdanović, Mihelič, Gorenc, Žagar 6, Ljevar 4, Grum 2, Milićević 4 (2), Cimerman 5, Grebenc 2, Nosan 2, Hrastnik 4.
* Sedemmetrovke: Dobova 2 (2), Riko Ribnica 3 (2).
* Izključitve: Dobova 8, Riko Ribnica 4 minute.
* Rdeči karton: /.

Ribnica je v Posavju osvojila načrtovani točki, a zanje se je morala pošteno potruditi. Po enajsti zmagi v tej sezoni je zadržala visoko četrto mesto, Dobova ostaja na dnu razpredelnice. Na dosedanjih tekmah je zbrala sedem točk, enak točkovni izkupiček imata Maribor in Krško.

Do 51. minute je bila tekma povsem negotova in odprta, po neodločenemu izidu 26:26 pa so vajeti igre v svoje roke vzeli igralci iz dežele suhe robe. Po dveh golih Leona Ljevarja in vratarja Sandra Meštrića prek celega igrišča so si priigrali tri gole prednosti (29:26), lepo zalogo pa brez posebej stresnih trenutkov nato ubranili do konca tekme.

V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Žan Žagar s šestimi in Brin Cimerman s petimi goli, v domači pa sta Blaž Pintar in Ignjat Nešić dosegla po sedem zadetkov.

Članki iz rubrike