Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.09.2022 20:45:18

Na derbiju se je iskrilo! Dva rdeča in modri karton ter zmaga Celjanov

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na 3. kroga lige NLB v gosteh premagali Gorenje Velenje s 33:28 (16:13).

V Velenju se je v prvem polčasu iskrilo na vse strani, druga polovica tekme pa je minila v absolutni prevladi celjske zasedbe, ki je na 127. medsebojnem obračunu dveh najbolj uspešnih ekip na slovenskih tleh dosegla 91. zmago. Po izenačenem uvodu se je v Rdeči dvorani prvič zaiskrilo v končnici šeste minute, ko je celjski zunanji igralec Žiga Mlakar po grobem prekršku nad Domnom Tajnikom najprej prejel rdeči karton, nato pa sta mu sodnika Miran Teršek in Aljoša Žibret zaradi neprimerne reakcije pokazala še modri karton, kar pomeni, da Mlakarja ne bo v celjskem kadru na naslednji tekmi proti Kopru, ob tem pa sledi še dodatni disciplinski postopek zoper njega s strani Rokometne zveze Slovenije.
To je izbrance gostujočega trenerja Alema Toskića še bolj podžgalo, z odlično obrambo in učinkovitim napadom so si v 16. minuti prek Tadeja Mazeja prvič na dvoboju priigrali tri gole prednosti (9:6), a so gostitelji potrebovali le dve minuti, da so jim povsem zadihali za ovratnik (9:8). V 20. minuti je bila Rdeča dvorana znova na nogah. Za novo razburjenje je poskrbel gostujoči krožni napadalec Matic Suholežnik, ki je storil še en grob prekršek nad Tajnikom, po njem je sodniška naveza iz Zasavja pokazala še drugi rdeči karton na tekmi. Celjani so do konca polčasa narekovali ritem, tako kot na nedavnem obračunu proti nemškemu velikanu iz Kiela sta vnovič blestela vratar Gal Gaberšek in Aleks Vlah, ki sta med najbolj zaslužnima za vodstvo s 16:13.

Rokometaši iz mesta grofov so "šolsko" odigrali drugi polčas. V vseh segmentih igre so bili korak pred Velenjčani, sredi drugega polčasa so si priigrali kar devet golov prednosti (28:19) in z nasmehom na obrazih odigrali končnico dvoboja. V celjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Tadej Mazej in Aleks Vlah, ki sta dosegla po šest golov. V velenjski je bi strelsko najbolj razpoložen Matic Verdinek z osmimi zadetki, pet jih je dosegel Tilen Sokolič.

Gorenje - Celje PL     28:33 (13:16)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev 1000, sodnika: Teršek in Žibret.
Gorenje Velenje: Skok, Verboten, Taletović, Tajnik 4, Pajt 2 (1), Drobež, Kovačič, Mlivić, Sokolič 5 (4), Verdinek 8 (4), Šiško 2, Grmšek 2, Slatinek Jovičič 2, Mlivić, Predović 3, Hriberšek.
Celje Pivovarna Laško: Bojić, Gaberšek, Strmljan 2, Knez, Mazej 6, Cokan 4 (3), Marguč 1, Antonijević, Ivanković 4, Janc, Muhović 1, Žabić 4, Mlakar 1, Vlah 6, Martinović 3, Suholežnik 1.
Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (5), Celje Pivovarna Laško 3 (3).
Izključitve: Gorenje Velenje 4, Celje Pivovarna Laško 6 minut.
Rdeča kartona: Mlakar (6.), Suholežnik (20.).

Značke: rokomet, dp

Članki iz rubrike