Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ru
ru
4 20.07.2021 08:50:57

'Odletel' iz Maribora, ker je protestiral PROTI JANŠI?! ŠOKANTNA IZPOVED vratarja, podrobnosti osupnejo ...

Vrata mariborskega ligaša, ki je zadnji dve sezoni sklenil na nič kaj uglednih enajstem in devetem mestu, je v tem času branil eden najbolj nadarjenih vratarjev v slovenskem rokometu. Čeprav ima s klubom še enoletno pogodbo, pa je čez noč postal nezaželen; sam pravi, da zaradi svoje neustrezne politične opredelitve.

Gre za 23-letnega fanta, ki se je osnov rokometa in branjenja naučil pri ljubljanski Krim-Olimpiji. Na začetku sezone 2014/2015 je podpisal za Füchse Berlin. V prvi sezoni je bil pri nemškem velikanu številka ena v vratih kadetske ekipe in z njo osvojil naslov nemškega prvaka. Nato je izjemoma vstopil celo v člansko ekipo, a resne minutaže ni dobil, pozneje pa je bil za dve leti posojen drugoligašu Emsdettnu.

Po petih letih tujine se je pred sezono 2019/20 vrnil v Slovenijo in okrepil vrste mariborskega ligaša, s katerim je podpisal triletno pogodbo. Zanje je odigral dve sezoni, pred novo pa ga niso več uvrstili na seznam igralcev, ne da bi ga o tem sploh obvestili. 15. julija so na svoji spletni strani zgolj objavili novico z naslovom: "Zamenjava v vratih, v novi sezoni bodo gol Maribora branili Strašek, Lorger in Milačić."

V njej piše, da se je vodstvo odločilo za okrepitev na vratarskem položaju ter da se v štajersko prestolnico seli Denis Strašek, doslej vratar mlade ekipe Celja. No, še 30. junija so Marku na svoji Facebook strani čestitali za rojstni dan in ob tem zapisali: »Mark Ferjan, danes je tvoj dan! Želimo ti vse najboljše in čim več nepozabnih trenutkov v vijoličastem.«



Rušil naj bi homogenost kluba
"Na Facebooku sem prebral, da zapuščam klub, čeprav sem imel z njim še enoletno pogodbo. Dva dni pred tem so mi sporočili, da nimajo denarja in da plače ne bom dobil, čeprav so jo dobili vsi drugi igralci. Dodali so, da bi ob mojem odhodu vzeli še odškodnino. To se mi je zdelo zelo nenavadno, saj smo dotlej funkcionirali super. Ko sem se pogovoril z nekaterimi soigralci, tudi bivšimi igralci tega kluba, so mi rekli, da je to že njihova stalna praksa. Na tak način s kršitvami pogodb izsiljujejo igralce, da bi ti izgubili željo po nadaljnjem igranju in zapustili klub. Tako so nagnali že nekaj igralcev. Kot odziv na članek z njihove strani sem pod njihovo objavo zapisal, da o tem ne vem nič, da imam še veljavno pogodbo in da je to 'fake news'. No, kot sem izvedel pozneje, je ta nesoglasja povzročilo dejstvo, da sem bil z družino udeleženec na nekaj petkovih protivladnih protestih. Kot zelo politično opredeljenemu klubu (bratu predsednika kluba Kristijana Petka Borutu Petku pravijo čudežni deček SDS) jim namreč ne ugaja moja levosredinska politična usmerjenost. Kot razlog odpovedi so tako zapakirali, da rušim homogenost v klubu. Gospoda Petka sicer igralci sploh ne poznamo, saj vse vodi iz ozadja. Poznamo samo Mihaela Pisanca in Branka Bedekoviča kot poslovnega in športnega direktorja, ki delata po njegovih navodilih," je Mark Ferjan razkril ozadje svoje odpovedi.

IZPOVED MARKA FERJANA SI LAHKO V CELOTI PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI! MED DRUGIM JE GOVORIL TUDI O ŠIKANIRANJU S STRANI VODSTVA KLUBA, NESPOŠTOVANJA UKREPOV PROTI ZAJEZITVI COVIDA IN ŠE IN ŠE ...

Značke: maribor, ferjan

Članki iz rubrike