andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

MZ Podzemna zbiralnica 2 Svet24.si

Lične in za oko prijetne, a včasih tudi precej ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 30.05.2021 19:21:18

V prvi ligi KOPER ali KRKA? Prvi dvoboj za biti ali ne biti se je končal TAKOLE!

Martin Metelko
Dolgo je bilo izenačeno, potem pa ...

Nogometaši novomeške Krke so na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za obstanek oziroma preboj v Prvo ligo Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 0:2 (0:0).

* Stadion Portoval, omejeno število gledalcev, sodniki: Kajtazović, Žunič, Kalan.
* Strelca: 0:1 Mulahusejnović (64./11 m), 0:2 Stevanović (67.).
* Krka: Pintol, Kambič, Vrandečič, Dušak, Bedek (od 46. Ejup), Hrka, Doumbia, Vešner Tičić (od 83. Vidmar), Kastrevec (od 83. M. Brekalo), Parris, Jašaragić (od 76. Marcius).
* Koper: Adam, Mittendorfer, Palčič, Žužek, Viler, Jelić Balta (od 84. Dodlek), Vršič (od 80. Juffo), Guberac, Caimacov, Stevanović (od 72. Pejić), Mulahusejnović (od 84. Vekić).
* Rumeni kartoni: Kambič, Ejup, Kastrevec; Jelić Balta, Mulahusejnović, Juffo, Caimacov.
* Rdeči karton: /.

Novomeščani, ki bodo prihodnje leto praznovali stoletnico, so si želeli to storiti v prvoligaški konkurenci. Toda drugouvrščena ekipa 2. SNL se je na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij na domačem igrišču znašla pred težko nalogo proti v zadnji sezoni predzadnji ekipi Prve lige Telekom Slovenije. Favorizirani Koprčani bodo namreč povratno tekmo, ki bo v sredo ob 20. uri na Bonifiki, začeli s prednostjo dveh golov, ki so si jo priigrali v drugem polčasu obračuna na Portovalu.

Koprčani, ki so igrali brez kaznovanega Gorana Jozinovića, so imeli v uvodu nekaj polpriložnosti, v 12. pa je sam pred koprskega vratarja Davida Adama prišel Kaheem Parris, toda najboljši strelec druge lige je na koncu zelo slabo zadel žogo, tako da je priložnost za vse pogumnejšo Krko splavala po vodi. Jamajčan je slabo streljal tudi v 18. minuti z 18 metrov.

V 22. minuti je pri Koprčanih Mihail Caimacov s "škarjicami" s slabih desetih metrov žogo poslal mimo gola, na drugi strani pa je kmalu zatem iz ugodnega položaja znotraj kazenskega prostora zgrešil cilj Lovro Vrandečič.

Favoriziranemu Kopru sicer ni uspelo vzpostaviti prevlade, Dolenjci, ki jih vodi Zoran Zeljković, so bili celo konkretnejši, toda v 29. minuti so imeli Koprčani vseeno najlepšo priložnost dotlej, a je dvoboj s Caimacovom dobil domači čuvaj mreže Denis Pintol. Ta je v 31. minuti brez težav ukrotil tudi poskus Dareta Vršiča od daleč, kar je bila zadnja resnejša akcija prvega dela.

Anis Jašaragić je v uvodnih trenutkih drugega polčasa prišel do strela v kazenskem prostoru, a je malce z leve strani žogo poslal v vratarja Adama. Sledilo je obdobje brez posebnih nevarnosti za ena ali druga vrata, v 64. minuti pa so Koprčani prišli do najstrožje kazni, ko je Mitja Viler ob podaji z leve strani v roko zadel Luko Kambiča. Z bele pike je bil natančen Nardin Mulahusejnović.

Tri minute pozneje so Koprčani, ki jih po slovesu Rodolfa Vanolija vodi Nedžad Okčić, vodstvo podvojili, Matej Palčič je podal z desne pred gol, kjer je žogo v mrežo preusmeril Stefan Stevanović. Zatem so Primorci bolj ali manj samo nadzorovali potek tekme, v 85. minuti pa je vendarle do novega strela prišel Parris, a mu iz bližine spet ni uspelo matirati Adama. Že v sodniškem dodatku je Adam ukrotil še močan strel Marka Brekala.

EURO U21

Največji športni dogodek v Sloveniji, UEFA Evropsko prvenstvo v nogometu do 21 let, se približuje vrhuncu. Zadnji dan maja in v začetku junija so pred nami še izločilni boji. Le še osem najboljših mladih reprezentanc je ostalo v boju za naslov prvaka stare celine. Bodoči nogometni zvezdniki evropskih velikanov s svojimi nastopi v elitnih ligah že krepko opozarjajo nase, vi pa imate izjemno priložnost, da si jih ogledate v živo v dresu njihovih reprezentanc.

Vstopnice si lahko zagotovite s spletnim nakupom preko Eventima ali na prodajnih mestih Petrola, v trgovini NZS na Mestnem trgu v Ljubljani in štiri ure pred tekmo na blagajni stadiona. Vstop na stadion je mogoč ob upoštevanjuPCT pravil in ob upoštevanju ostalih ukrepov za zajezitev epidemije.

Na dan tekme bo tako v Ljubljani kot Mariboru pred stadionom možnost brezplačnega hitrega testiranja. Izkoristite edinstveno priložnost in doživite nogometni spektakel za najboljšega v Evropi v živo!

EURO U21

Značke: nogomet, dp, kvalifikacije

Članki iz rubrike