kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

lg
lg
0 21.11.2020 10:51:21

BISER slovenskih prvakov o neprijetni izkušnji: Korona me je zdelala, še zdaj me tišči v pljučih

Profimedia
Po tednu dni v taboru slovenske reprezentance in desetih dneh v strogi karanteni zaradi okužbe s koronavirusom se je veliki up Celja in Slovenije vrnil na treninge. Bolezen covid-19 je pozdravil, posledice so ostale.

Koronavirus je lahko smrtonosen, lahko povsem nedolžen, da človek sploh ne ve, da ga ima. Šele 20-letni Črnogorec s slovenskim potnim listom Miljan Vujović je v dneh po odkriti okužbi (pred tremi tedni v Zrečah) na lastni koži občutil, kako neugoden je lahko. Neprijetno izkušnjo je medtem že pustil za seboj, no, povsem vendarle še ne … "Sredi tedna sem se vrnil na treninge, še vedno pa se počutim utrujeno. Korona me je res zdelala. Nekateri sploh nimajo simptomov, jaz pa sem imel vse razen vročine. Izgubil sem vonj, ki ga še vedno nimam, okus se mi počasi vrača, tišči me v pljučih ... Kot otrok sem imel bronhitis, verjetno to vpliva. Še vedno me malo muči, ampak mislim, da bo počasi vse v redu. Po prvem treningu lahko rečem, da vsaj iz forme nisem preveč padel," se je kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN po enem svojih prvih treningov po bolniški javil Vujo.

vujovic jk
Jurij Kodrun

Kje ga je staknil, koronavirus namreč, se mu ne sanja. "Jaz in Makuc sva bila prva pozitivna pred odhodom v Turčijo. Potem sta zbolela še Ferlin in Mazej, ki je bil moj cimer in se je nalezel od mene. Od koga sem se jaz, ne vem. V reprezentančnem taboru smo imeli super pogoje, nobenih stikov z drugimi ljudmi, tako da ali sem ga jaz prinesel iz mesta ali pa Makuc z letališča v Barceloni … Ne moremo vedeti," je razmislil celjski biser, za katerega je bila novica o pozitivnem testu seveda veliko neprijetno presenečenje. "Ni mi bilo vseeno. Najprej mi je šlo po glavi, da bom moral biti deset dni sam zaprt v stanovanju. Nisem vedel, ali bom moral samo ležati in nič trenirati, jezilo me je tudi, da nisem mogel igrati tekem. Pa še skrbelo me je, da po desetih dneh ne bom v redu in bi potreboval še dodatna dva tedna za vrnitev," je po vrnitvi na igrišča sklenil sorodnik nekdanjega slovenskega selektorja Veselina Vujovića.

Končno lahko spet razmišlja samo o rokometu. Za seboj ima uspešno jesen, verjame pa, da bo šlo pozimi in spomladi samo še navzgor. "Iskreno sem s svojo igro res zadovoljen, če izvzamemo dve, tri tekme. Vidi se napredek od lanske sezone, tudi v minutaži. Veliko več priložnosti dobivam v ligi prvakov. V domačem prvenstvu nam gre zaenkrat res super in mislim, da bo tako tudi ostalo. Verjamem, da bomo na koncu spet osvojili lovoriko ali obe," je prepričan Vujović.

Članki iz rubrike