stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 16.09.2020 21:34:19

Celjani znova praznih rok proti tekmecem iz Aalborga

alesfevzer.com
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v uvodnem krogu skupinskega dela evropske lige prvakov na domačem igrišču izgubili proti danskemu Aalborgu z 29:31 (16:15). Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu v četrtek, 24. septembra, gostovala v Barceloni.

Celjska premiera v prenovljeni ligi prvakov in brez podpore gledalcev v Zlatorogu se ni razpletla po željah domačih igralcev. Tekmeci iz Aalborga so bili za njih znova previsoka ovira, ponovili sta se zgodbi iz minule sezone, ko so slovenski prvaki proti Dancem doživeli dva poraza v skupinskem delu lige prvakov.

Domači strateg Tomaž Ocvirk je v uvodno postavo uvrstil vratarja Miljana Vujovića, krilna igralca Domna Novaka in Tilna Kodrina, zunanje igralce Josipa Šarca, Patrika Lebna in Tadeja Kljuna ter krožnega napadalca Kristjana Horžena. Njegovi izbranci so medlo odprli dvoboj in že po šestih minutah zaostali za tri gole (2:5).

Domača obramba je bila porozna, gostujoča zasedba jo je prebijala z enostavnimi akcijami, šepala je tudi celjska igra v napadu. Slovenski prvaki so do 12. minute zaostajali za tri gole (6:9), po Ocvirkovi minuti odmora pa vendarle prišli do sape in z določenimi korekcijami na kadrovskem in taktičnem področju naredili delni izid 3:0 ter izenačili na 9:9.

Naleta celjskih rokometašev ni ustavila niti danska minuta odmora. V 19. minuti so po golu Kodrina povedli z 11:10, tri minute kasneje je Jan Grebenc soigralce popeljal do vodstva z 12:10, domačini pa so se na veliki odmor odpravili z golom prednosti (16:15).

Ocvirk je v prvem polčasu v ogenj poslal praktično vse razpoložljive može in dokaj enakovredno porazdelil minutažo med njimi, prijetno pa je presenetil 19-letni Kljun, ki je v prvem polčasu dosegel štiri, skupno pa šest golov.


Celjski strateg je podobno strategijo ubral tudi v drugem polčasu, a se mu ni izšlo. Njegovi varovanci niso več v celoti izpolnjevali svojih nalog, a tudi tekmeci iz Aalborga so malce povečali frekvenco svojih obratov in postoma lomili odpor domačih rokometašev.

Gostitelji so v 40. minuti znova zaostajali za tri gole (21:24), a niso vrgli puške v koruzo. Zaigrali so srčno in zagrizeno ter po golu Šarca v 46. minuti izenačili na 24:24.

Pri lovu na tekmeca so porabili veliko moči, kar so njihovi tekmeci izkoristili. V 50. minuti so jim znova ušli na tri gole (24:27), štiri minute kasneje pa prvič na dvoboju za štiri (26:30). Gostitelji tega primanjkljaja zavoljo dokaj zanesljive igre in pravočasnih odzivov severnjaško obarvane danske zasedbe - v njej poleg Dancev igrajo tudi v Švedi in en Norvežan - niso znali nadoknaditi.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tadej Kljun s šestimi goli, Josip Šarac je prispeval pet zadetkov.

Celje PL -Aalborg     29:31 (16:15)

Celje- Dvorana Zlatorog, brez gledalcev, sodnika: Licis in Sondors (oba Latvija).
Celje Pivovarna Laško:Ivić, Vujović, Cvetko, Mazej 4, Razgor 3 (2), Marguč 1, Šarac 5, Poteko, Janc, Kodrin 2, Horžen 1, Grebenc 2, Kljun 6, Leban 3, Novak 1, Načinović 1.
Aalborg:Gade, Aggefors, Jakobsen 2, Samuelsson 5, Barthold 1, Claar 2, Sandell 1, N. Christiansen, M. Jensen 7, A. Jensen 1, Marcher 2, M. Christiansen 3, Mollgaard 3, Antonsen 2, Juul-Lassen 2 (1). Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), Aalborg 2 (1).
Izključitve:Celje Pivovarna Laško 2, Aalborg 2 minuti.
Rdeči kartoni:/.

Značke: rokomet, liga prvakov

Članki iz rubrike