mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.02.2020 19:34:11

Velenjčanom derbi v Kopru

Rokometaši Gorenja Velenja so v 16. krogu lige NLB premagali Koper s 26:25 (11:9).

* Dvorana Bonifika, sodnika: Sok in Lah.
* Koper: Dolenc, Žagar 5, Avsec 2, Krečič 6 (3), Konjevič, Postogna, Moljk 1, Smolnik, Sokolič 2, Guček 5, Marić, Planinc 4, Stopar, Dobaj, Breznikar, Štavar.
* Gorenje: Celminš, Mazej, Haseljić 1, Tajnik 3, Matanović 9 (3), Levc, Panjtar, Miklavčič 3, Drobež, Verdinek 2, Taletović, M. Kavčič 3, A. Kavčič 4, Okleščen 1, Bojanić.
* Sedemmetrovke: Koper 3 (3), Gorenje 4 (3).
* Izključitve: Koper 8, Gorenje 8 minut.
* Rdeči karton: /.


Rokometaši Kopra so niz treh tekem proti vodilnim ekipam lige NLB začeli s porazom. Pred domačimi gledalci so morali priznati premoč Gorenju, ki je zasluženo tesno zmagal 26:25. Za Koprčane je to osmi poraz v sezoni, a šele prvi po dveh mesecih oziroma 30. novembru, ko so jih prav tako doma ugnali igralci Dobove. Koper bo 8. februarja gostil drugouvrščeno Riko Ribnico, 12. februarja pa ga čaka gostovanje v Celju.

Gorenje bo vodilno ekipo lige gostil že čez tri dni, deseta zaporedna zmaga - nazadnje je izgubil 9. oktobra lani - pa je zanj lepa spodbuda pred velikim derbijem. Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni je Celje Pivovarna Laško dobil z dvanajstimi zadetki razlike.

Velenjčani so vodili vseh 60 minut. V prvem polčasu so imeli večkrat tri zadetke prednosti, vendar se jim ni uspelo odlepiti, podobno pa tudi v nadaljevanju, ko so že v startu pobegnili na 15:11.

Koprčani so jih skoraj ujeli pri 17:18 (45. minuta) ter pri 21:22 (55.), toda gostje so niso zmedli. V zaključku tekme sta najprej zadela Miha in Aleks Kavčič, vse dvome o zmagovalcu pa je dobre tri minute pred koncem razrešil prvi strelec tekme Vlado Matanović (9 zadetkov), ko je zadel za 25:22. V zadnjih minutah so Janez Guček, Nejc Planinc in Matevž Žagar poskrbeli za lepotni popravek poraza.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike